Trøbbel i byen

Overhengende fare for bråk fra Bäddat För Trubbel.

123456
«Värdighet»

Det blåser en skranglepunk-vind over Skandinavia (danskene Iceage og De Høje Hæle, pluss svenske Invasionen). Felles for alle disse bandene er at de forener 60-tallets garagerock med aggressiviteten fra 70-tallets punkrock, og at ikke går av veien for en klisjé eller ti. La gå at teknikken er så som så - energien veier langt på vei opp for dette. Svenske Bäddat För Trubbel fikk velfortjent oppmerksomhet for sin debutplate «Det Här Är Inte New York», men den nyveiv-aktige nerven fra denne er gitt på båten til fordel for et grommere lydbilde og boogieriffing.

I typisk svensk punktradisjon står melodiene sentralt: se for deg Wilmer X anno «Tungt vatten» blandet med trøkket til danske Iceage, og du er ikke langt unna sannheten. Hadde det ikke vært for en og annen løpsk saksofon, svært konsise tekster og tidvis ubehagelig stemning (låten «Håll Din Jävla Käft» er noe av det mest faretruende som er kommet fra den skandinaviske punkscenen siden debuten til danske Amdi Petersens Armé i 2000) hadde ikke bandet skilt seg videre ut. «Värdighet» låter som om det er trøbbel i gjære, men faren virker ikke like overhengende som tidligere.

Bäddat För Trubbel spiller på Kvarteret i kveld, 28. april.

Enig med vår anmelder? Si din mening!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Musikkanmeldelser

Bilder

Bäddat För Trubbel: «Värdighet» (Record Union)