Større enn bestanddelene

En plate som aldri vil være arbeidsløs i samlingen

123456
«Unemployed»

Ingen kan si det ikke er en vakker kombinasjon av lyder på et album: Sag som rytmeinstrument, puslespillelektronika og en nederlandsk lydpoet.

Alog består av den stort sett bergensbaserte duoen Espen Sommer Eide og Dag-Are Haugan. På sitt femte album har de brydd seg mindre om formelle strukturer på låter og gruppe, og heller gått på lydjakt med sommerfuglhåven. Resultatet er et av årets mest fascinerende album.

Jenny Hval synger på "Et besøk". Nederlandske Jaap Blonk gjør den åtte minutter lange "Bømlo brenn om natta" til noe unikt, med raspete stakkato og oppkuttet koring som gjør sporet vakkert og skummelt.

Buestrengene til Sheriffs of nothingness bidrar til at flere spor briljerer med blandingen av det digitale og det analoge som Alog mestrer så godt. Hør for eksempel Sigbjørn Apelands magiske harmonium på låten "Apeland", hvor spillingen av instrumentet lager like mye lyd som musikken som kommer ut av det. "Unemployed" består av tusenvis av små biter, men stemningen er sakral og fascinerende hele veien gjennom.

Er du enig med vår anmelder?

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Musikkanmeldelser

Bilder