Skjønt, verdensturné og verdensturné. Det er den bergenske verden som er tema for albumet «Du é i Bergen», og lanseringsturneen beveger seg aldri langt fra bykjernen.

Èn konsert for hver sang
Sangene på albumet skal slippes én av gangen, og fremføres live på stedet som hver sang handler om, med start på Madam Felle lørdag. Og deretter går det slag i slag med tett program hele neste uke. «709», sangen om den fortvilte Brann-supporteren med partoutkort nummer syv hundre og ni, slippes på Stadion under Brann-treningen neste fredag.

Det blir atskillig trangere om plassen blant publikum når «Du la regnet i mitt hår» skal fremføres live for første gang førstkommende onsdag.

– Vi spiller den med fullt band på Beffen. Det blir trangt, men et par publikummere må vi få plass til. Vi får ta noen turer frem og tilbake så flest mulig får det med seg, sier Tron Jensen.

Slippes i ballong
Men det blir neppe tid til spesielt mange turer over Vågen. Bare en og en halv time etter lanseringen på Beffen, er Guttene på plass i undergangen ved Bystasjonen for å synge om en «Dau and» i Smålungeren.

Siste stopp på den lokale verdensturneen blir på Fløyen, der CD-en slippes offisielt. Bokstavelig talt.

– Vi slipper den ut i en heliumballong, det blir spennende å se hvor langt den når, sier Tron Jensen.

Helbergensk
– Bergenssangene ligger nær folks hjerter, men det har ikke kommet noe nytt på en stund. Og en del av de gamle sangene er nye tekster skrevet til kjente melodier. Bergen trengte noen nye sanger, sier Tommy Sulen.

«Du é i Bergen» er derimot et helbergensk konsept fra innerst til ytterst. Tekstene er skrevet av Per Øren, som i en årrekke har levert tekster til bergenske musikere og revyartister. Musikken er skrevet av Tron Jensen, og illustrasjonene på omslaget bærer Frode Øverlis umiskjennelige strek.

– Det var sjenerøst av Frode Øverli å bli med på dette. Han har det ekstremt travelt med Pondus, men han tok seg tid til å lage én tegning til hver av sangene, sier Tron Jensen.