• GENTLEMENS AGREEMENT: FDR (Chris Pine) og Tuck (Tom Hardy) gjer ei avtale om fair play over Laurens (Reese Witherspoon) gunst.

    FOTO: FILMWEB

Lettbeint trekantrot

To latterutbrot gjer ikkje opp for halvanna time med rot.

123456
«This means war»

Litt for seint for valentinsdagen, men fint i tide for kinokveldar med nokon du er ekstra glad i, kjem det som prøver å vere årets første ultimate datefilm. Og "prøver" er nøkkelordet her, for den får det nemleg ikkje til.

Dei to CIA-agentane FDR (Chris Pine) og Tuck (Tom Hardy) er perlevener, heilt til dei båe to fell for Lauren (Reese Witherspoon). Plutseleg fell kampen mot den tyske terroristen Heinrich vekk i bakgrunnen, då dei to bestemmer seg for å starte ein anna høgteknologisk krig – mot kvarandre. Og vips, trekantdrama.

Bak denne filmen står blant anna regissøren av «Charlie’s Angels» og manusforfattaren bak «Mr. and Mrs. Smith». Då skjønar du kanskje utgangspunktet for filmen, sjølvbevisst, lettbeint og smått urealistisk action med sterke humoristiske undertonar. Dog, der førstnevnte klarte å gjere action morosamt og campy, medan kjemien mellom Jolie og Pitt i "Mr. and Mrs. Smith" redda den filmen, endar "This means war" opp med å falle mellom fleire stolar.

På den eine sida har ein det romantiske dramaet der kvinna er dregen mellom dei to mennene, på den andre sida ein actionkomedie. Sjangerblanding er artig, og av og til veldig vellukka, men då må sjangerdelane vere gode. Og problema frå dei førre filmane til McG er framleis tydelege, han er ikkje sterk på actionscener. Fleire av kampscenene er rotete og dårleg samansett, og kameraarbeidet er til tider særs forvirrande. Når dei romantiske scenene verkar pressa inn med tung hand, til dømes i ei merkeleg drøymande scene i eit sirkustelt, fell sjangermiksen frå kvarandre.

Våre to hovudagentar tek kvar si mannsrolle. Tuck er den livsnytande kvinnebedåraren, medan Tuck er den skilte pappaen med ein søken etter kjærleiken. Tom Hardy gjer ei god rolle, og det er nesten litt synd at han må vere med i denne filmen. Han leverer ei god tolking i eit hav av middelmåtig skodespel. Chris Pine derimot, har gjort ei karriere ut av å ha latterleg blå auger og kosebuskete augnebryn, og det er stort sett det han bidreg med i denne filmen.

«This means war» endar opp med å vere ein rotete film som sårt treng ei rot å hengje i. Feila er mange og store, og sjølv eit par latterutbrot frå meg klarar ikkje å redde denne filmen frå den djupe hengemyra som utgjer «dårlege datefilmar».

Samd med vår meldar? Sei di mening.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Filmanmeldelser

Forsvar for sorgen

Makter på lekent vis å vise den nære forbindelsen mellom sorg og glede, tap og utvikling.

Tilbake til svart

Dokumentaren om Amy Winehouse er en ubehagelig påminnelse om at du satt og så på et annet menneske dø.

Stram Cruise-kontroll

Der serien tidligere har hamret på stortrommen, slår den femte «Mission: Impossible»-filmen lett og fintfølende på cymbalene.