Produsentene bak de seks Varg Veum-filmene som er produsert hittil er så fornøyde med suksessen at de har besluttet å lage en ny serie med seks filmer til.

Ventet på «Falne engler»
Den endelige avgjørelsen ble tatt etter at «Falne engler» åpnet med gode besøkstall i helgen. Filmen gikk rett til topps på kinolisten i helgen, med nesten 30.000 solgte billetter.

- Vi har hele tiden sagt at vi ville se hvordan «Falne engler» startet på kino før vi traff en endelig beslutning om igangsettelse av seks nye filmer, sier Jonas Allen i Miso Film, det danske produksjonsselskapet bak de seks første filmene.

Trond Espen Seim, som spiller Varg Veum, har sagt ja til å bli med i en ny serie filmer. Det samme har Bjørn Floberg, som spiller politimannen Hamre.

- Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle og vise nye sider av Varg-karakteren, sier Trond Espen Seim.

Nytt produksjonsselskap
De neste filmene skal lages av det nye produksjonsselskapet CineMiso, som etableres i samarbeid mellom de danske filmprodusentene Peter Bose og Jonas Allen fra Miso Film og de norske produsentene Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik i Cinenord. TV 2 og distribusjonsselskapet SF Norge er også med på utviklingen.

Arbeidet med planlegging og utvikling kommer til å ta mellom 12 og 16 måneder.

- Vi har så smått begynt med finansieringen og utviklingen. Nå skal vi sette sammen teamene med manusforfattere og regissører, sier produsent Tanya Badendyck til bt.no.

Innspillingen er forventet å starte høsten 2009.