• OPPRØR: I Skoddeheimen finner jentene – her Helene Bergsholm, Malin Bjørhovde og Beate Støfring – glede der de kan, om det så er ved å vise fingeren hver gang de passerer skiltene med bygdens namn.

    FOTO: FILMWEB

«Få meg på, for faen» blir likevel vist i Tuscaloosa

Et kristenopprør førte denne uken til at den norske filmen «Få meg på, for faen» ble tatt av plakaten i byen Tuscaloosa i USA. Men nå har kulturrådet i byen snudd.

Den norske filmen, som på engelsk har fått tittelen «Turn Me On, Dammit», var en del av sommerprogrammet til kulturkinoen Bama Art House i Tuscaloosa, som ligger i delstaten Alabama i USA.

Kulturrådet i Tuscaloosa bestemte seg tidligere denne uken for å fjerne filmen fra plakaten. Grunnen var klager fra flere menigheter i byen samt henvendelser fra ordfører Walt Maddox som rådet oppfattet som trusler om at kulturbevilgningene kunne bli kuttet om ikke filmprogrammet ble endret.

Nå har kulturrådet bestemt seg for likevel å vise filmen, skriver nettavisa Alabama Live. Kulturrådet begrunner dette med at det er mange i lokalsamfunnet har ytret ønske om å se filmen.

Samtidig skal ordføreren ha forsikret rådet om at kulturbevilgningene ikke er direkte knyttet til rådets programavgjørelser.

Kulturrådet understreker imidlertid at det ikke skal brukes offentlige midler på filmvisningen. Filmvisningen er finansiert av private sponsorer.

«Få meg på, for faen» er regissert av Jannicke Systad Jacobsen og basert på ei bok av Olaug Nilssen. Filmen har fått gode omtaler i USA.

Les også:

Siste fra Film

TEGNESERIER