- Vi synes dette er helt fabelaktig. Å bli tatt ut til både Amsterdam og Sundance- festivalen, er skikkelig bra, sier daglig leder for Raftohuset Therese Jebsen.

Raftohuset er en av de tre bergenske samarbeidspartnerne i et prosjekt om tre filmer som alle kretser rundt temaet menneskerettigheter. «On a Tightrope» er den ene av seriens filmer.

Produksjonsselskapet Pirayafilm ble valgt til å lage filmene fra områder hvor Raftopris-tildelinger har vært med på å rette søkelyset mot brudd på menneskerettigheter. Det bergenske distribusjonsselskapet Tour de Force, eid av BIFFs daglige leder Tor Fosse, skal sørge for at de tre filmene får en både nasjonal og internasjonal lansering.

Akkurat nå er produsenten Torstein Grude i Pirayafilm i Amsterdam hvor «On a Tightrope» er en av seksten filmer som konkurrerer i programmet «Silver Wolf Competition». Festivalen avsluttes søndag.

Filmens regissør er den tsjekkiskkanadiske Petr Lom, og den er laget i den kinesiske provinsen Xinjiang hvor den muslimske minoritetsgruppen uigurene blir sterkt diskriminert.

Den timelange filmen følger fire ungdommer fra et barnehjem som strever hardt for å bli flinke til å gå på line, en komplisert og velansett kunst. Mestrer de kunsten, kan fremtiden deres - muligens - bli noe bedre. Men hverdagen er hard for de muslimske guttene.

Det var tildelingen av Raftoprisen i 2004 til Rebiya Kadeer, uigurenes fremste talsperson, som er årsaken til at «On a Tightrope» ble laget.

- Når blir filmen vist i Bergen?

- Vi har planer om å lage et større arrangement på vårparten når forhåpentligvis alle de tre filmene er ferdige, sier Therese Jebsen.