- I forhold til før, er det mange flere som tenker at en tatovering ikke må bety så mye, bare den er gøy, vittig eller fin, sier Torkjell Rød.

Han er tatovør hos Let's Buzz, og har sett trendene endre seg de siste årene.

COLARGOL 1: På vei til himmels.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN
COLARGOL 2
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN
PRAKTISK: Lett å huske oppskriften på favorittkaken når du har den lett tilgjengelig.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

Særlig her i Norge er det flere som velger morsomme motiver, sier tatovøren, som har sett trendene forandre seg de siste årene, særlig etter at seriene «LA Ink» og «Miami Ink» kom på TV.

- Jeg har gjort veldig mye gøy. Sånne store prosjekter som jeg har gjort på Tobias Bjerge, der jeg får frie tøyler og får lov å være kreativ, er det gøyeste jeg gjør. Men det må ikke være stort for å være gøy.

Sier nei til hakekors

Han innrømmer at de får mange rare ønsker fra kunder.

- Det skal mye til for å overraske meg, det er mange pussige innfall der ute.

- Som for eksempel?

- Folk som vil ha tatovert inn øyne i bakhodet. Sånne ting. Det var en som ville ha to fergebilletter, med prisen skrevet på og alt. En annen ville ha en rett, knallrød strek fra armhulen til hoften. Da jeg spurte hvorfor, svarte han bare at han syntes det var fint. En annen ville ha en stiplet linje med saks av typen «klipp her» rundt halsen. Og så var det han som ville ha en tatovering med alle bandmedlemmene i Guns ‘N Roses - bortsett fra Axl Rose. Han gadd ikke å ha han med på bildet fordi han var blitt en tosk, mente mannen.

- Hender det at du sier nei til folks ønsker?

- Jeg gjør ikke ting man skjønner er ment for å være støtende. Hakekors for eksempel, sier jeg nei til. Vi som er tatovører står fritt til å si nei til ting, samtidig kan vi heller ikke være moralsk politi, så det er en balanse der. Det hender også at jeg sier nei til ting jeg skjønner ikke vil fungere som tatovering, selv om det ser bra ut på papiret. Da gjelder det å prøve å finne andre løsninger.

En som skal bety alt

Men selv om flere er ute etter å ha det moro, er det fortsatt mange som er opptatt av betydningen av tatoveringene sine.

- Vi er på en individualisme-bølge, der folk er opptatt av å stikke seg frem, og tatoverer seg for å være synlige. Men de vil stikke seg frem på en safe måte, i frykt for å gjøre noe de vil angre på. Derfor tar de gjerne én tatovering og den skal bety alt.

- Det er klart, en tatovering skal være gjennomtenkt, men med tanke på det å angre på en tatovering, så kommer nok jeg fra et litt annet ståsted. Folk gjør tross alt ting de angrer på hele livet som de heller ikke kan kvitte seg med. Bare at det befinner seg inne i hodet, ikke som pynt på kroppen.

Alle tatoveringene i bildeserien er utført av Torkjell Rød, bortsett fra sixpacken og Batmanhamsteret, som er gjort av Torbjørn Storås, og «Løgn», som er gjort av Sandor Jordan.