Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Manger Musikklag har lagt bak seg første etappe i EM i Rotterdam. I kveld står selvvalgt musikk på programmet.

Ikke avskrevet

Familie og støttespillere til de to nordhordlandskorpsene sørget for norske flagg og stor stemning da Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Manger Musikklag entret scenen i konsertsalen i De Doelen i Rotterdam som henholdsvis andre og tredje band i går ettermiddag.

Etterpå kunne de melde om stormende jubel i salen, men også andre brassband leverte gode prestasjoner.

Brassnettstedet 4barsrest.com holder en knapp på to britiske band etter gårsdagens pliktnummer, med Manger på tredje og Eikanger-Bjørvik på femte plass etter gårsdagens pliktnummer.

Men de to nordhordlandsbandene er ikke avskrevet, og det er dommerne som avgjør.

Representanter for de to korpsene var rimelig fornøyd med gårsdagens trekning, men pekte på at det ikke pleier å være noen fordel å være tidlig i ilden. De var likevel glad for at de slapp å være første band på scenen.

Avgjøres lørdag kveld

— Alt utenom første band ut er bra, mente Even Skulstad i Manger Musikklag etter at han trakk ut Radøy-korpset som startende nummer tre før pliktnummeret i går. Dagens startrekkefølge ble trukket i morgentimene i Rotterdam i dag, og også i dag har Manger startnummer tre, mens Eikanger-Bjørsvik trakk nummer elleve, og blir altså siste band på scenen før avgjørelsen faller i kveldens EM-finale.

Eikanger-Bjørsvik skal spille «Spiriti» av Thomas Doss, som de vant NM-finalen med, mens Manger Musikklag fremfører Oliver Waespis «Audivi Medie Nocte» som selvvalgt nummer i kveld.

To av de viktigste utfordrerne til nordhordlandsbandene, Cory Band fra Wales og engelske Black Dyke band, spiller som henholdsvis som korps nummer en og to i kveldens finale.

Avgjørelsen faller ved 23-tiden i kveld.