OPERA: Askeonsdag er TP-turneringsonsdag. Jan Arild Breisten står som vanlig for hjernetrimmen. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN

RIVAL SONS på Garage i kveld.

Folk som var på Muse og Coldplay sine konserter på Garage mens de ennå var i startgropen av karrierene, snakker om det fortsatt. Om noen år kan det meget godt tenkes at kveldens konsert vil bli nevnt i samme slengen. Rival Sons slapp albumet "Pressure & Time" i fjor, og både bransje og publikum er enige om at denne gjengen, også kalt "The New Lords of the Old Sound", er på vei mot noe stort. Konserten er da også utsolgt.

RICK'S: Stian Blipp Glopholm er en av komikerne som skal i ilden på Stand Up Bergens Comedy Fight Club i kveld og fredag. ARKIVFOTO: VEGARD FIMLAND

COMEDY FIGHT CLUB på Rick's i kveld og på fredag.

Påsken er høytid også for stand up-folket. Tradisjonen tro, arrangerer Stand Up Bergen to runder av det verbale bikkjeslagsmålet som Comedy Fight Club fort kan utarte til. I løpet av i kveld og fredag skal noen av Bergens fremste komikere i klinsj i forsøket på å vinne den gjeve tittelen. Ringleder i kveld er Grim Moberg, fredag er det Stian Blipp.

PÅSKE-TRIVIAL PURSUIT på Cafe Opera i kveld.

Onsdag er vanligvis en populær quiz-dag på en rekke utesteder i byen. I dag, ved inngangen til selve quiz-høytiden, har flere av de faste quizene påskepause. Men fortvil ikke. På Cafe Opera i kveld holder Jan Arild Breistein liv i en etter hvert gammel tradisjon, nemlig askeonsdag-TP-turnering. - Ta med deg vennegjengen og still lag. Og har du ikke en vennegjeng, ordner vi det for deg, sier quizmaster Breistein. Mandagsquizen samme sted går for øvrig som normalt 2. påskedag.

BACK TO BEAT WEEKEND ER på Jacobs Bar & Kjøkken torsdag, fredag og lørdag.

En litt nyere tradisjon, dette. For tredje året på rad blir det minifestival på Jacobs, med to garasjerockband på scenen hver kveld + DJ etterpå. I morgen spiller The Mojomatics fra Venezia, faktisk, og bergenske Scampi, Chips, Dip og Campari, byens eneste tropiske garasjerockband. Fredag spiller Wild Evel & The Trashbones (AUT) og The Wednesday Knights, lørdag er det danske The Felines og bergenske The Scumbugs, som holder sin andre konsert noensinne.

METALKONSERT x 4 på Inside i morgen.

Det begynner å bli en stund siden sist det ble arrangert metalkonsert på Inside. Når de nå har åpnet sin nyoppussede scene flesker de like godt til med fire band på samme kveld, på selveste skjærtorsdag. Hvem da? Torture Device og Abode har med seg østerrikske Trashcanned og irske Sirocco. Her blir det fyr i teltet!

DOMKIRKEN: Skuespiller Andrea Bræin Hovig resiterer når Markuspasjonen av J.S. Bach fremføres langfredag. FOTO: CHRISTIAN ELGVIN

MARKUSPASJONEN av Bach i Bergen Domkirke på fredag.

Det er en ikke så rent liten begivenhet som finner sted på langfredag. For Markuspasjonen av Johann Sebastian Bach fremføres ikke særlig ofte, rett og slett fordi musikken delvis er gått tapt. I Bergen Domkirke fremføres Malcolm Brunos bearbeidelse for aller første gang i Norge, av Barokksolistene og Bergen Barokk, anført av Bjarte Eike. Aslak Moe har regien, og ellers medvirker Ann Helen Moen, sopran, Clare McCaldin, mezzosopran, Derek Chester, tenor og Håvard Stensvold, bass. Skuespiller Andrea Bræin Hovig resiterer.

PLANET DUBSTEP på Det Akademiske Kvarter lørdag.

Tidenes aller første Planet Dubstep ble arrangert på påskeaften i fjor. Etter et år med stilige navn som Teebee, Kito, Calyx, Broken Note, Stagga, Cutline, Statix, Document One og Genetix på plakaten, slår de til med nok et prominent DJ-navn i anledning det store ettårspartyet: Christine fra P3. Shaving Ronalds Car og Fluxrotator kommer også.

TROLDHAUGEN: Natalia Pasco har skrevet manus til påskemysteriet «Finn frosken» som kan løses på Troldhaugen hele påsken. ARKIVFOTO: TOR HØVIK

PÅSKEKRIM for hele familien på Troldhaugen og på Fløyen

Hver dag til og med søndag kan familiens små (og store) selv være med og løse et påskekrimmysterium eller to. På Troldhaugen har Edvard Griegs lykkefrosk forsvunnet, helt plutselig. En musikalsk leteaksjon må til! På Fløyen er det mysteriet om Den Forsvunnede Påskekyllingen som trenger en løsning. Her må man, som detektiv, gjennom en opplevelsesløype for å få løst mysteriet.