Forrige uke var byens konsertprogram preget av hiphop, representert både ved amerikansk sørstatsrap fra CunninLynguists, og mer lokalt med Verk og A-laget. Først ut var CunninLynguists på Kvarteret og deres oppvarmingsakt, New York-rapper Tonedeff. Han maktet definitivt å fyre opp publikum med sin ekstremt hurtige flow og dramatiske fremtoning. På en av de siste låtene fikk han til og med publikum til å danse jenka i lang rekke etter ham mens han rappet. Personlig likte jeg nok likevel bedre CunninLynguists, da de kom på scenen og brakte sørstatene inn i Teglverket.

Jeg hastet videre langs grønn løype — til bergensrapperen Verk (Preben Vetti) som for kvelden spilte på Inside Rock Café, godt akkompagnert av Verdensrommet band og hans trofaste beatmekker Peewee. Han er ivrig om dagen og holder konsert nesten hver uke, noe som gjør ham til en gjenganger her i spalten. Nå er det kanskje ikke den beste ideen å arrangere to hiphop-konserter mer eller mindre parallelt på en torsdag, men det var stappet med folk på CunninLynguists og godt oppmøte på Verks konsert. Inside Rock Café fungerte bra som intimscene for Verk og bandet. Hans nye materiale, produsert av Tommy Tee, fungerte også godt i en livesetting.

På fredagen beveget jeg meg opp til Vetrlidsallmenningen og A-lagets konsert på Kosmo. Det er alltid god stemning når A-laget spiller, de er jo etter hvert nærmest som en institusjon å regne i det bergenske hiphop-miljøet, og kjent for sine tekster som lett kan få deg til å rødme. Ikke rart at de har en trofast og stadig voksende tilhengerskare. Under fredagens konsert var det dessverre til tider veldig dårlig lyd. Vokalen falt på flere tidspunkt nærmest helt ut, og beaten overdøvet ofte rappingen fullstendig, dessverre.

Kvelden avsluttet jeg dansende til Espen Hornes alltid fabelaktige snurring av plater på det månedlige konsert- og klubbkonseptet Jassbox. Etter å ha vært på Hotell Terminus i flere år, har Jassbox nylig startet opp igjen og forflyttet seg til Grand selskapslokaler. Det halve året Jassbox var nedlagt, var den månedlige jazzopplevelsen i avslappede omgivelser dypt savnet. Denne kvelden leverte brødrene Thormodsæter, Kjetil Møster og Thomas Dahl et tait og humørfylt livesett før dansingen helt tok overhånd. Tett, hett og svett!