- Jeg var hos noen venner, og så var jeg så uheldig at jeg stupte rett forover; gikk rett i betongen og landet på mitt eget smil, forteller en lett lespende Cesilie Holck; bergensforfatter, og for øvrig aktuell i høst med romanen «Lille Hjelper».

Resultatet av betongstupet for vel tre uker siden ble begredelig.

- Jeg kjente med en gang at tennene var knekt rett av. Vi fant den ene tannen litt etterpå, og trodde den kunne limes på. De to andre sto igjen i munnen, men var helt løse.

En lørdagsåpen tannlege ble en kortsiktig redning, og så langt har Cesilie Holck fire tannlegebesøk bak seg, og mange flere blir det.

- Den ene tannen skal jeg få krone på. En annen prøver de å redde, sånn at jeg får krone på den også, og slipper implantat, sier hun.

Det midlertidige gebisset Holck har fått, bruker hun ikke.

- Munnen blir full av plast av gebisset, så jeg går heller uten. Så nå ser jeg ut som om jeg har seilt på de syv hav i tyve år. Eller som en skurk fra 20-tallet.

Grytten, Hovland, Espedal ...

Tannlegeregningen vil bli høy, konstaterer hun.

- I verste fall vil de nye tennene koste rundt 60.000 kroner. Jeg får litt støtte fra Nav, men det blir dyrt likevel.

Altfor dyrt, mener forfattervenner og kjente av Cesilie Holck. Nå har de trommet sammen til et støttearrangement til inntekt for nye tenner. Torsdag 8. desember stiller en rekke forfattere og kulturfolk opp på Chagall klokken 20.00 – Ragnar Hovland, Frode Grytten, Gunnhild Øyehaug, Fredrik Saroea, Tomas Espedal, Erlend O. Nødtvedt, Pedro Carmona-Alvarez, Øyvind Ådland og Henning Bergsvåg.

Det åpne støttearrangementet byr på opplesing og musikalske innslag til 100 kroner billetten, med mulighet for å gi mer.

- Jeg synes det er utrolig rørende! Det er så mange bra folk som har villet stille opp på kort varsel. Jeg tror det blir et veldig fint arrangement, ikke bare for meg, men for alle, sier Holck.

Holcks ektemann, forfatteren, Olav R. Øyehaug, er glad for støtten konen blir vist fra vennene. Sammen med forfatterne Erlend O. Nødtvedt og Henning Bergsvåg var han med på beslutningen om et støttearrangement.

Den skyldige

-  Vi fikk umiddelbart ja fra dem vi spurte. Det er et fint miljø, med fine folk, sier Olav R. Øyehaug, som berømmer ikke minst Ragnar Hovland, som vil komme direkte fra scenen i «Vestlandsrevyen» i Logen Teater til Chagall.

For Erlend O. Nødtvedt er det ekstra naturlig å prøve å hjelpe Cesilie Holck.

-Fordi det var jeg som danset med henne da hun gikk i gulvet. Vi feiret at vi hadde fått et stipend, og feiringsdansen gikk litt over styr. Jeg tror vi kan karakterisere det som litt fri samtidsdans. Nå håper jeg vi kan gi Cesilie smilet tilbake i dobbelt forstand, sier han.

Cesilie Holck prøver å se de positive sidene med uflaksen.

- Å bite negler er helt uaktuelt nå. For første gang på ti år har jeg lange, fine negler. Men forhåpentlig har jeg nye tenner på nyåret. Det hadde vært flott med tenner i forsinket julegave.