— Vi var på vei tilbake fra et oppdrag på Minde og tenkte vi skulle synge litt. Da dro vi bare igang en liten sang, forteller Ole Stokke Vallestad (23), som er dirigent for Mannskoret Arme Riddere.

Studentkoret ved Universitetet i Bergen ga fredag kveld en gratisforestilling på bybanen.

— Vi er glad i å synge der vi føler for det. Vi kaller det gerilja-synging, forklarer Vallestad, som er ridder av 1. klasse i koret. Jusstudenten forteller at det ikke er første gangen koret bryter ut i spontansang i det offentlige rom.

— Det kan skje titt og ofte.

- Ikke flaut

Sangen som ble fremført, er en såkalt «mash-up», der ulike låter blandes inn i hverandre. «Mash-up»'en besto av blant annet av super-hiten til Bergens-artisten Gabrielle, «Ring meg», samt den svenske artisten Veronica Maggios «Jag kommer» og låten «Snakke litt», av den norske raggea-artisten Admiral P (se video).

Studentene hadde nettopp sunget på julefest for Fagbokforlaget. Etter det BT kjenner til, var koristene svært feststemte på tidspunktet syngingen foregikk. - Hva slags reaksjoner fikk dere fra bybanepassasjerene?

— For det meste gode reaksjoner.

- For det meste..?

— Ja, altså, vi la ikke merke til noen negative reaksjoner, svarer Vallestad.

Etter at syngingen var avsluttet, gikk studentene ikke rundt i bybanevognen for å samle inn penger fra passasjerene.

— Vi gjorde dette utelukkende for egen og andres glede, sier Vallestad.

Dirigenten avviser at synging på bybanen kan fremkalle følelsen av å være flau.

— Vi har tro på at det vi gjør, holder kvalitet, så dette er bare gøy. Dessuten får back-up fra resten av guttene, svarer han.

Skal bedåre kvinner

Koret består av 24 mannlige studenter ved ulike utdanningsinstitusjoner i Bergen. Koristenes leveregel er å «bedåre kvinner med våre smektende mannsrøster og fortære vårt øl i festlig kameraderi». Det fremkommer av korets egen formålsparagraf.

- Klarte dere å bedåre noen kvinner på bybanen?

— Jeg håper det. Dessverre var det ingen som tok kontakt der og da, men kanskje noen fulgte etter oss da vi senere dro på Kvarteret? spekulerer dirigent Vallestad.

Unge jenter ble sjarmert

Helena Flotve (31), som jobber i Markedsavdelingen hos BT, er en av bybanepassasjerene som ble utsatt for korsangen fredag.

— Vi satt der på bybanen, helt avslappet. Plutselig kom disse velkledde unge herrene inn og begynte å synge, forteller hun.

— Publikum ble veldig engasjert og filmet og lo- Alle synes dette var en hyggelig liten gest på en fredags kveld, sier Flotve, som selv fanget seansen på video med mobiltelefonen.

- Ble jentene sjarmert av de syngende studentene?

— Ja, noen unge jenter bak i bybanen så veldig begeistret ut.