Litt over klokken halv 11 lørdag formiddag gikk Einar «Engelen» Engelstad av Skudeneshavn-fergen i Mekjarvik i Randaberg kommune. Nå gjenstår ikke mer enn 17-18 kilometer før han er på Viking stadion.

— Hallaien!

Engelen er fortsatt i godt humør da Aftenbladet møter ham ved kaien.

— Er det du som har vært enda større i kjeften enn meg? spør Engelen og titter på Aftenbladets Leif Tore Lindø, som for anledningen har kledd seg opp i treningsdress og flunkende nye – og ikke minst kritthvite – joggesko.

— Haha, nei, den premien får du, svarer Lindø.

Skrev kritisk kommentar

Grunnen til at Lindø har møtt opp i Mekjarvik ikledd treningsutstyr, er at han tidligere i år uttalte at han ville sympatigå den siste etappen sammen med Engelen.1 Heller ikke han var direkte overbegeistret for bookingen av Mods til Viking stadion, og i den påfølgende kommentaren «Mods-comebacket ble snøballen som lever godt i helvete»2 skrev han blant annet dette:

«Mods-konserten, og musikalen, sementerer bildet av Stavanger som en litt sidrompa, lokal folkefestby der mimring og ølservering er de to styrende elementene. (...) Problemet er det vi ikke får, men likevel forventer. Vi tror ofte at vi leker med de store guttene i konsertklassen. Slik er det ikke.»

Da det til tross for alt viste seg at Mods ble en gedigen salgssuksess, valgte Lindø å oppfordrer alle andre som var skeptiske til konserten å bli med i «vi legger oss flate»-tog.

Dessverre for ham og Engelen, var det ingen andre som hang seg på...

Har fått idrettsskade

Selv om sjarmøretappen Mekjarvik-Jåttåvågen bare er et godt steinkast å regne i forhold til antall kilometer han har lagt bak denne uka, kan det bli en smertefull affære for Engelen.

I gårsdagens blogg3 kom det nemlig fram at han har pådratt seg en aldri så liten idrettsskade.

«Mentalt har jeg ikke noen problemer. Folks velvilje og gjestfrihet synes å ha ingen grenser. Bare positivt overalt. Kroppen har imidlertid begynt å gå lei. Venstrebenet har i relativt milde ordelag gitt beskjed helt siden i går at det kan styre sin begeistring. Høyre kne har også ymtet frempå. Idrettsskade kalles visstnok slikt. Noe jeg aldri tidligere har pådratt meg».