Deter tidlig ettermiddag på Scandic Hotel Bergen, og Rupert Grint blåser luggenvekk fra øynene. De fleste kjenner ham som Ronny Wiltersen, Harry Potters noeuforutsigbare bestevenn med et hjerte av gull. Nå har han vært på rundreise iNorge for å promotere sin ferskeste film, «Into The White».

Kakling og knis

- Deter bare lov å stille spørsmål om filmen, understreker presseansvarlig fortredje gang før hun stiller seg bak den norske regissøren Petter Næss.

Yeah,jeg spiller en ganske frustrert og sint engelsk flyger

Rupert Grint, Harry Potter-stjerne, om den nye filmen

Detbetyr at alle spørsmål om Grints sivilstatus, og hva superstjernen egentligsyns om norske jenter, er lagt på is.

Enting er likevel sikkert, noen norske jenter liker Rupert Grint. Utenfor vinduetstår fem unge jenter i boblejakker, hetter og brede glis. Hver gang Grintkaster et blikk ut på gaten, blir det gjengjeldt med kakling og knis.

- Frustrert

- Ruperthar vært utrolig profesjonell. «Very well prepared», sier regissør Petter Næssog nikker til 23-årige Grint.

- Norskeskuespillere er ikke alltid så forberedte, det var deilig å jobbe med noen sommøter opp og er klar.

«IntoThe White», som er innspilt på et fryselager i Sverige og i den norskefjellheimen på Grotli, er basert på en sann historie. Under annen verdenskrigskyter et engelsk og et tysk fly hverandre ned i den norske fjellheimen. Tretyske og to engelske soldater overlever sammenstøtet, og tilfeldighetene gjørat de ender opp i samme jakthytte.

- Yeah,jeg spiller en ganske frustrert og sint engelsk flyger. Han har en jente somventer på ham hjemme, og det passer ham utrolig dårlig å overnatte i villmarkensammen med tyskere, sier Grint og ler.

- Menjeg har aldri spilt en slik rolle før. Karakteren er så provoserende og hissig,han er veldig ulik meg selv.

Livetetter Potter

Innspillingenav «Into The White» kom rett etter at Grint hadde avsluttet den åttende ogsiste Harry Potter-filmen.

Han er veldig ulik meg selv

Rupert Grint om rollefiguren i «Into The White»

- Detvar gøy å få gjøre noe annet. Uansett hvor mye jeg liker å spille den sammekarakteren i ti år, er det moro å få løsne litt på snippen og spille enhissigpropp med en utdatert teletubby-sveis. For å komme inn i rollen, tyddeGrint til Liverpool-dialekt.

- Detpasset til rollen, dialekten høres litt kranglete og sint ut. Den enestenedturen var at ingen kunne forstå meg, jeg hadde vanskelig for å forstå megselv til tider, sier Grint.

«Veldig troverdig»

Haner usikker på hva han selv ville gjort i en krigssituasjon.

- Jeg ville nok reagert på samme måte som i filmen, med frustrasjon, sier RupertGrint.

- Viviste filmen til krigsveteraner før den ble sluppet, de syns den var veldigtroverdig, sier Næss, som forteller at de har hatt kontakt med noen av mennenesom filmen er basert på.

ForNæss var det viktig å vise at det er gode mennesker på begge sider av en krig.

- Det er tross alt mennesker bak uniformene, og det ville jeg vise frem, sierregissøren.

«LØSNE PÅ SNIPPEN»: - Det er moro å få løsne litt på snippen og spille en hissigpropp med en utdatert teletubby-sveis, sier Grint, som akkurat er ferdig med den åttende Harry Potter-filmen. Her sitter han med «Into The White»-regissør Petter Næss.
SILJE KATRINE ROBINSON