Rett etter at de gikk av scenen, fortalte Magne Furuholmen oss at «dette var en knallstart, en real opptur, nå er festen i gang», før han tok med seg to flasker vann og forsvant i en bil til hotellet.

Da hadde keyboardisten, gitarist Paul Waaktaar-Savoy og vokalist Morten Harket gjennomført en konsert nesten utelukkende bestående av sine største hits.

To nye låter først, pluss et par mer ukjente, mens resten besto av blant annet «The living daylights», «Manhattan skyline», «I’ve been losing you», «Hunting high and low» og til slutt monsterduoen «The sun always shines on TV» og «Take on me».

Tatt imot av 10.000 fans

Alt tatt i mot av 10.000 elleville fans fra flere søramerikanske land. De lot ikke til tider grumsete lyd være en hindring for å kaste seg med i bandets «avslutningsfest», sang som ekte fotballsupportere og fikk det legendariske konsertstedet The Luna Park til å riste realt i betongen.

Publikum besto av alt fra spedbarn til damer som hadde fulgt bandet siden gjennombruddet med singlen «Take on me» i 1985. Blant annet Rossanna Solari, som hadde med seg datteren Fiorella Bustelo på første rad:

— Jeg har vært med siden begynnelsen. Nå er min datter fan også. Jeg har ikke vært på a-ha-konsert før, og synes dette var fantastisk. Showet, musikken, alt, sier Solari.

Dyret a-ha i 20 år

Like ved sto Mariana de Tezanos.

— Jeg har dyrket a-ha i 20 år, men aldri vært på konsert. Men jeg elsker a-ha, og elsket konserten. Nå har jeg skaffet t-skjorter til mannen min og meg selv.

Skal man dømme ut fra responsen, delte resten av salen deres oppfatning.

Nå fortsetter a-has svært omfattende farvelturné til Brasil, og så sannsynligvis en nyoppsatt konsert i Santiago i Chile. Der skulle de opprinnelig spilt lørdag, men måtte avlyse på grunn av jordskjelvskadene og unntakstilstanden i landet.

Deretter går ferden til USA og etter hvert Europa, der også Norge får solid besøk, med fire stadionkonserter og to festivaler i byene Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Kristiansand i august og september.

Billettene til disse konsertene legges ut for vanlig salg mandag 8. mars.