- Jeg har sagt ja til å lede Amanda-juryen som kvalifisert tilskuer. Heldigvis kan de andre jurymedlemmene også lage film. En stor ære - takk! sier Jan Eggum i en pressemelding.

Dypt berørt

Jan Eggum har sett mye film i sitt liv, og slår et slag for filmer også uten kjente skuespillere.

- De beste filmene berører meg dypt og blir som en venn for livet. Ofte har de et lite, men sterkt vendepunkt som du husker til evig tid. Jeg tror du skal se dem på kino, og ikke bry deg om hvor store stjerner som er med i dem, sier han.

Jurylederen ser lyst på norsk filmproduksjon for tiden.

- Norsk film er i veldig spennende periode, og alle sjangre er tillatt, sier han.

- Dedikert filmelsker

Festivaldirektør og leder for Amanda-komiteen, Gunnar Johan Løvvik, er glad for å ha kapret Eggum som juryleder.

- Jan Eggum er en dedikert filmelsker som har vært fast gjest i Haugesund i alle år. Vi er svært glade over at nettopp han skal lede Amanda-juryen i år hvor vi feirer vårt 40-årsjubileum. Jeg skal ikke legge skjul på at vi har spurt ham tidligere, men Jan Eggum er en svært populær artist med et tett program. Det å se gjennom de norske filmene fra et helt år og lede juryeringen av disse er et omfattende arbeid, sier han.

Juryene er håndplukket av den norske filmbransjen, og består av fagfolk innen norsk film. Nominasjonene offentliggjøres 20. juni, mens Amanda-prisene deles ut i 18 ulike kategorier fredag 17. august i en direktesending på TV 2 fra Haugesund konserthus.