Det tok intet mindre enn førti kjoler før Eli Kari Gjengedal fant den rette. Valget falt på en fotsid, turkis kjole fra Fretex, noe hun selv er svært fornøyd med. Hun er en av mange A, B – og C – kjendiser som har flankert den røde løperen på kveldens oppvarming til Gullruten. Kjendiskvinnenes kjolevalg blir behørig kommentert hvert år, og årets arrangement er nok intet unntak. For Gjengedal ble avgjørelsen tatt på utradisjonelt vis.

Brukt er best på rød løper

- Jeg måtte jo prøve alle antrekkene, men endte opp med både kjole og veske fra Fretex, forteller værmelderen i TV 2. Hun forteller at hun prøvde alt fra designerkjoler til uant pris, til de BT dokumenterte på Fretex i Strandgaten.

Men det handler ikke bare om utseende, forteller Gjengedal.

- Det var jo denne kjolen som var finest, men det er ekstra fint at den kom fra Fretex. Jeg er glad for å kunne gå i denne kjolen og vise at det finnes så mye fine bruktklær som det gjør.

Som lovet, skal hun i nærmeste fremtid fremføre værmeldingen som et stev for dem som sørget for vinnerkjolen.

- Ja, da blir det vel å sjekke værmeldingen, forfatte et stev og fremføre det med brask og bram, sier Gjengedal.

Jakten på kjendisene

Det er ikke bare værdamer som bruker tid på hva som skjer på den røde løperen. På andre siden av gjerdene som rammer inn alle kjendisene, står en liten ansamling nysgjerrige tilskuere og venter på å få et glimt av helter fra TV-skjermen. Alt fra barn til pent antrukne eldre kvinner, til ungdommer med caps og basketsko til selverklærte kjendisjegere med kamera og autografblokk. Blant dem som var tidligst ute, er de tre venninnene Karianne Birknes, Seline Rikstad og Sara Svoldal. Øverst på ønskelisten står Morten Ramm og Dagfinn Lyngbø.

- Vi har truffet Jon Almaas og Knut Nærum. Og Thomas og Harald fra Senkveld, forteller jentene nærmest i kor.

De pleier å vente utenfor "mingleområdet" i et par timer, slik at de får med seg ankomsten til alle kjendisene. Spesielt Karianne Birknes håper på en god fangst i år. Hun er nemlig russ, og det har seg slik at man får en russeknute om man hanker inn kjendisautografer på russebuksen. Men like viktigst om å få møte kjendisene, er å ikke plage dem.

- Vi spør høflig om de har tid til å snakke, og om de kanskje vi ta et bilde, eller gi oss en autograf, forteller Sara Svoldal.

Og jammen betaler det seg ikke å være høflig på den røde løperen. I vrimmelen av kjendiser med funklende diamantøredobber og skinnende dressko, står en russ med hele fire nye russeknuter. På den røde buksen har både Thomas Numme, Harald Rønneberg, Otto Jespersen og Ivar "Ravi" Johansen.

Ylvis fester uansett

Når selve prisutdelingen begynner, er Ylvis det store bergenshåpet. Med fire nominasjoner for programmet "I kveld med Ylvis", er det lov å håpe, men ikke forvente, mener Vegard Ylvisåker.

- Vi er som vanlig feststemt, og så får vi se om vi har noen sjanse.

Om de skulle vinne, planlegger han å gjøre, vel, som forventet.

- Vi går vel opp og holder en takketale. Jeg kommer til å feste uansett, sier Ylvisåker.