Torsdag kveld stilte ivrige sminkestudenter ut kunstverkene sine — modeller sminket og oppkledd som karakterer fra eller inspirert av den amerikanske regissøren Tim Burton.

— Vi ville utfordre oss selv kreativt. Tim Burton-tema passet oss helt perfekt - der har vi kontrastene mellom det mørke og dystre, skrikende farger og bare fantasien setter grenser, sier driveren av sminkeskolen FACE Stockholm, June Therese Karlsen.

Dystert og lyst

I første etasje vises det søte, lyse, uskyldige og fargerike frem fra blant annet Tim Burtons filmer «Alice in Wonderland» og «Charlie and the Chocolate Factory.»

I andreetasje regjerer det en mer dyster og mørk stemning med modeller sminket i stil av filmer som «Edward Scissorhands», «Sweeney Todd», «Batman og mye annet.

— Dette er studentenes kunstverk. Vi vil vise oss fram, og øke profesjonaliteten i yrket. Studentene kan knytte kontakter til bransjefolk som besøker utstillingen, sier hun.

Typisk for Tim Burtons filmkarakterer er overdreven sminke, eventyraktig fortellerstil og spesielle og fargerike omgivelser.

Mange av modellene er sminket med intense mønster og farger, stort hår og er pyntet med hatter, korsetter og linser som gir øynene et katteaktig utseende.

Stappfull utstilling

Utstillingen holdes på make-up skolen FACE Stockholm i Bergen.

— Modellene møtte faktisk opp bare tre timer før utstillingen, men studentene har stått på siden klokken sju i dag tidlig. Jeg kan ikke få sagt nok hvor utrolig flinke de er, sier Karlsen.

Det er stappfullt på utstillingen av nysgjerrige besøkende. Hvert år arrangeres det utstillinger, men dette er første gang de har det i skolens egne lokaler.

— Dette er utrolig artig! utbryter hun engasjert.

Skriking og grining

— Jeg tente på idéen om Tim Burton-tema med én gang. Filmene hans er fantasifulle, og han i seg selv er så crazy og utflippet som du kan få det, sier student Lene Berentzen.

Hun har sminket og stylet sin tolkning av en ond tvillingsøster til karakteren Alice fra filmen «Alice in Wonderland».

— Fra idé til løsning tok det en uke med skriking og grining og diskusjoner opp og ned. Jeg ville gjøre noe unikt, noe som ingen andre har gjort. Til slutt kom jeg opp med dette konseptet og jeg er veldig fornøyd, forteller hun.

Nudler i håret

— Jeg har faktisk hatt på modellen min kokte nudler som jeg har festet med lim og ståltråd, og malt med grønn sprayfarge. Det komiske er at jeg faktisk er frisør til vanlig, ler Berentzen.

Modellene som brukes på utstillingen er en blanding av profesjonelle og bekjente av studentene.

- Hvordan er det å ha nudler i håret?

— Det føles faktisk ganske greit ut, smiler modell Sandra E. Christiansen.

Synspunkter? Si din mening her.

SMELTET: Modell Signe Irgens har fått en dramatisk og teatralsk look av stylist Kristin Krogh Sissener. Hun har på seg en 150 år gammel klokke, og ansiktet er sminket for å se ut som den ene siden er smeltet.
MARIA FAGERVOLL