• Timbuktu i sving

  Timbuktu og Damn gjorde siste konserten på Kaien for i år. VIDEO: LARS DOKSÆTER

  VIDEO: bt tv

 • SISTE FEST: Publikum har strømmet til Vågsbunnen siden forrige onsdag. I går festet publikum med Timbuktu.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • KONGEPLASS: Lykken er å ha et vindu med utsikt mot kaien. Sarah Trovik (øverst fra v.), Linn Trovik, elisabeth Fjelltveit, Yngvar Haaskjold, Jørund Bjørlykke (nede til v.) og Dagfinn Støve har fått med seg mange konserter fra stuevinduet den siste tiden.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • TOPP STEMNING: Marcus Smith og T. Michael hadde klatret opp på hver sin stol.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • TOPP STEMNING II: Siv Elisabeth Akse har klatret opp på skuldrene til Trond Hatlebrekke, her sammen med Line Christin Svensbø (til h.)

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • PÅ TAKET: Alle vinduene ut mot Kaien var befolket, også loftsvinduene.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • FESTSTEMNING: Jannicke Syvertsen, Are Hviding og Carl Christian Andersen gliste like bredt som alle de andre - minst.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

 • NATTJAZZ-GJENGANGERE: Nattjazz-vakt og -veteran Olav Nedrebø hadde funnet frem regnponchoen, i tillfelle det skulle komme en byge til. Her med Silja Juklestad.

  FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

Det löste sig for Nattjazz

Timbuktu sørget for en real avslutningsfest på årets Nattjazz i Vågsbunnen.Ikke siden 2000 har festivalen solgt så mange billetter som i år.

Feststemningen var upåklagelig i Vågsbunnen i kveld. Publikum danset til Timbuktu, og festivalledelsen har all grunn til å gjøre det samme etter at årets festival er avsluttet.

Da den 40. Nattjazz ble avsluttet natt til  søndag var det solgt ca. 20.000 billetter. Det er omkring 2000 flere enn i fjor.

- Vi må tilbake til år 2000 for å vise til like godt salg, sier Nattjazz-sjef Jon Skjerdal.

Årets festival er blitt arrangert i Vågsbunnen fordi Nattjazzens hjem, USF Verftet, er under oppussing.

Dobbelt så mye øl

Nattjazz hadde budsjettert med 650.000 kroner i underskudd. På grunn av godt vær og tørste gjester, ble det skjenket dobbelt så mye som det festivalledelsen hadde regnet med.

- Mesteparten gikk forrige helg, da det var så fint vær, sier Skjerdal.

Det ble solgt og drukket mellom 26.000 og 27.000 enheter i Vågsbunnen.

- Det er mye, men det har ikke vært noen fyllefest. Tvert om mener jeg det har vært en fin balanse mellom antall personer og antall halvlitere, sier han.

Det gode ølsalget, i tillegg til at flere publikummere har kjøpt dagspass eller helgepass i stedet for enkeltbilletter, kan bety at Nattjazz går i balanse.

Flytting

- På økonomisiden betyr det "all time high", sier Skjerdal.

Han er strålende fornøyd med den nye festivalarenaen i Vågsbunnen. Men arrangørene er ikke kommet nærmere noen konklusjon hvorvidt Nattjazz ønsker å bli værende der.

- Vi har testet ut et nytt område i byen i sydenvær og med fem grader og vind. Dersom det blir aktuelt å flytte hit permanent, må vi i alle fall finne andre løsninger som skjermer publikum mot det som kommer fra oven, sier Skjerdal og legger til at festivalen har hatt flaks med været.

Bredere program

Nattjazz har prøvd ut flere nye scener i år, og Skjerdal er spesielt fornøyd med Korskirken og det gamle "Trykkeriet" i Skostredet.

 

Siste fra Kultur