— Jeg har vært fan av Vinni siden jeg var 11-12 år gammel, så det er litt rart for meg å ti år senere få lov til å arbeide med han. Det har vært en stor mulighet - virkelig gøy, sier Jon Olav Stokke.

22-åringen er født i Bergen og oppvokst på Sandsli - nå jobber han som frilanser i London etter å ha studert film i den britiske hovedstaden i to år.

Fikk sjansen i 2007

Muligheten til å spille inn med Øyvind «Vinni» Sauvik oppsto allerede for fem år siden. Da deltok Stokke på en konkurranse under Nordiske Mediedager.

— Gunnar (Greve Pettersen, Vinnis manager, red.anm.) presenterte de nominerte videoene. Jeg var så heldig å vinne konkurransen sammen med en venn av meg. Senere laget jeg videoen til bandet Grandma's Tea Party, og jeg bestemte meg for å sende videoen til Gunnar - rett og slett bare for å spørre om han husket meg. Det gjorde han heldigvis, og han bestemte seg for å ta et møte med meg i Oslo. Jeg fikk muligheten til å pitche en idé til «Hvis jeg dør i natt». Det hele skjedde egentlig litt plutselig, sier Stokke.

Brant ned hytte

Videoen er spilt inn ved Fana kirke og på Austevoll i juli. Vinni har selv familie i øykommunen, og regissøren kjente best til områdene rundt Bergen - dermed ble det slik.

I videoen ser vi et hus bli brent ned mens Vinni ser på det hele.

— Vi brant ned en hytte, og brannvesenet sto rett ved siden av, så det var veldig enkelt for oss å samarbeide med dem. Hytten skulle brennes ned likevel, sier Stokke.

Produsent Tom Arne Monsen - også han fra Sandsli - hadde gått rundt til brannvesenet for å forhøre seg på forhånd. Brannmennene brenner nemlig ned gamle hytter og hus for å få trening.

— Vi fikk lov til å slå løs med en slegge på starten av dagen, og så brant brannvesenet hytten ned for oss. Vi fikk lov til å gå ganske nærme, og hadde full kontroll.

Satser som regissør

22-årige Stokke har klart for seg hva som er den store drømmen: å bli filmregissør på fulltid.

— Absolutt. Men det er en lang prosess. Du må gjøre mye for å komme dit, og det er jeg fullt klar over. Jeg tar en dag om gangen.

- Hva har du lyst til å jobbe med som regissør?

— I første omgang er det i hovedsak musikkvideoer og reklamefilmer. Men man har jo drømmer og ønsker om å gjøre større filmer og slike ting. Uansett er jeg ganske fornøyd med den retningen jeg går i nå, sier Stokke, som på sikt ikke utelukker å returnere til hjembyen om den rette jobben skulle dukke opp.