– Bokseklubben til Bergen Sparta i Skansebakken er et fantastisk lokale. Jeg tror ingen har spilt inn musikkvideo der før. Det ser ut som en hemmelig KGB-treningsleir. Utrolig stilig, sier vokalist Robbie Eidevik.

– Tilfeldige fiender er skikkelig bad

Hjerteslag kommer nå med sin tredje singel fra kritikerroste «Vannmann86». Faktisk var «En fiende krysser mine spor» den første låten de skrev til albumet.

– Derfor spilte vi inn videoen i fjor vår. Da visste vi ikke at «Sang til Sonja» passet enda bedre som første singel. Den var jo ikke laget, sier Eidevik om låten som ble kåret til årets beste, uansett nasjonalitet, av Dagbladet før jul.

Han ble også veldig engasjert i historien til bokseren Jarle Ness, som ble skutt og drept av en tilfeldig mann i Bergen i 1991.

BOKSER: Robbie Eidevik lærte bokseteknikk av den erfarne treneren Trevor Ambrose.
Privat

– Sånne tilfeldige fiender er skikkelig bad. Klubblokalet drives videre av det minnefondet som ble opprettet i hans navn. Så jeg er takknemlig for at vi fikk filme der.

– Er du selv en treningsfyr?

– Jeg trener når jeg står på en scene. Det er veldig eksplosivt. Jeg spiller fotball og løper litt, men ikke noe organisert. Det var gøy å bokse. Det var et kick. Selv om jeg ikke kunne bevege meg skikkelig på fire dager, sier Eidevik.

– Skal spilles høyt

«En fiende krysser mine spor» er nok en Hjerteslag-låt som har den store stadion-feelingen. Det er ganske bevisst.

– Det kommer av produksjonen vi har lagt oss på. Vi liker de litt pompøse refrengene og det store lydbildet, Låtene skal spilles høyt på anlegget hjemme i stuen. Det er også tre gitarister i bandet, så det er ingen vei utenom.

– Er teksten til låten selvbiografisk?

– Som med alle tekstene mine er noe håndfast og noe er abstrakt. Men jeg avslører ikke konkret hva det handler om. Det kan være en fyr som lusker rundt i byen, min Nemesis, mitt eget speilbilde eller hele det forbannede systemet, sier Eidevik.

GARAGE: Hjerteslag spilte to utsolgte konserter på Garage tidlig i desember.
Tor Høvik

Det er kjæresten Hildegunn Wærness som har regissert musikkvideoen. Det er en av grunnene til at Hjerteslag satser veldig på en uttrykksform en del band har forlatt.

– Hildegunn er profesjonell og flink til å lage musikkvideoer. Vi er rett og slett heldige som har en så dyktig regissør med på laget. Dessuten blir filmene et slags fellesprosjekt vi har sammen. Vi kommer til å kjøre på med en audiovisuell pakke i forbindelse med «Vannmann86»-albumet, så det kommer en del videoer fremover, sier Eidevik.

Hyller Garage

Førstkommende lørdag spiller Hjerteslag på Rockefeller i Oslo. Og torsdag deltar bandet på støttefestivalen til inntekt for Garage.

– Garage må vi bare støtte. Det er utrolig viktig at klubben overlever. Jeg har spilt utallige konserter med flere band der. Det var også der Hjerteslag gjorde sine første konserter.

– Blir det travelt fremover?

– Ja. Vi blir helgearbeidere det meste av 2017. Mange konserter og festivaler. Albumet har åpenbart åpnet enda flere dører. Vi trekker også folk i mindre byer. Konsertene i Trondheim og Stavanger nylig var utsolgte.

– Hva med utlandet?

– Vi planlegger en turné i Sverige til høsten. Det blir stormat, sier Eidevik.