Harris skrotet både palett og meisel da han skulle velge kunstretning. Amerikaneren bruker datamaskinen til å lage kunst. Tross sin unge alder har han rukket å gjøre mye rart: Han har studert IT ved Princeton.

Han har stilt ut et verk på Museum of Modern Art i New York. Noen av verkene hans er fritt tilgjengelige på nett. Denne uken besøkte Harris konferansen New Media Days i København.

Søker i blogger

Det er mer enn fire år siden We Feel Fine ble lansert. Han og medskaper Sep Kamvar ville finne en måte å måle lykke på. Løsningen ble å gå løs på den stadig voksende bloggverdenen.

— Vi laget et program som hvert annet minutt søker i blogger over hele verden etter frasene "I feel" og "I'm feeling". Deretter trekker vi ut setningene og samler på dem, sier Harris.

Resultatet er blitt en gigantisk database av følelser uttrykt på nett fra mennesker i hele den engelskspråklige verden.

Alaska-tur

Et annet av Harris' større prosjekter er "The Whale Hunt". Harris brukte en uke i Alaska hos en inuittstamme og ble med på hvalfangsten, som fortsatt utføres på gamlemåten.

Hvert femte minutt tok han et foto, men når spenningen økte, økte også fotofrekvensen. Harris satt igjen med en fantastisk bildeserie som forteller en historie på mange forskjellige måter.

Harris sier at mange IT-selskaper har prøvd å få bruke teknikkene hans i kommersielt øyemed.

— Så langt har jeg holdt igjen. Jeg får finne andre ting å bli rik på, sier han.