I dagens papirutgave av BT forteller åsanegutten om sitt luksusliv i Dubai. Han bor i en leilighet med to balkonger og prima utsikt til Burj Khalifa — verdens høyeste bygning.

— Jeg var alltid han litt mystiske nerden. Jeg ble ikke mobbet, men deltok sjeldent i sosiale aktiviteter fordi jeg fokuserte på hobbyen min, sier Myreze.

Nå gjør han det altså stort med TV-design i Dubai, i tillegg til å regissere musikkvideoer og arbeide som fotograf. I helgen hadde han et fotooppdrag med supermodellen Heidi Klum og Top Models Tyskland.

Til topps uten skole

Myreze understreker at det ikke er noen mal for suksess, men at det er mange ulike veier som leder dit. På Facebook står han under utdanning oppført med «livets skole».

— Min retning var jo at jeg tidlig fant en hobby. Dersom du ikke har lyst til å satse på skole, og føler at det ikke er veien, så må du finne deg en hobby tidlig, sier han.

Selv kaller han ikke jobben sin for et yrke. Han lever av hobbyen og interessen sin. Det betyr likevel ikke at suksessen har kommet gratis.

PÅ JOBB: Her er Myreze og Tshawe Baqwa fra Madcon i full sving under innspillingen av musikkvideo i Bremanger. Til venstre skimtes også Yosef Wolde-Mariam fra Madcon.
PRIVAT

— Ikke gå etter suksess

Ifølge Myreze kan man komme på galt spor dersom suksess blir hovedmålet.

— Det er ikke vits å jobbe opp mot suksess. Du må jobbe opp mot en interesse. Hvis du jobber mot suksess og får suksess, så vil du aldri bli lykkelig på samme måte, for da har du bare jobbet mot penger.

— Jeg har aldri vært opptatt av penger. Da hadde jeg aldri valgt dette yrket, men heller blitt en eller annen finansmann, sier han.

Henger med idolene

For Myreze har det vært viktig å ha noen å se opp til og å bli inspirert av. Men der andre finner seg store idoler ute i verden, har bergenseren leitet nærmere hjemme.

Han trekker frem kompis og designer Kjetil Vatne fra Flaktveit, musikkregissør Ray Kay og filmprodusent Hallgrim Haug som store inspirasjonskilder.

— Jeg har funnet folk å se opp til som er blitt gode venner av meg. De inspirerer meg på en helt annen måte og kan dele erfaringer med meg.

SUPERMODELLER: I helgen hadde Björn Myreze et fotooppdrag i Dubai med supermodell Heidi Klum og Top Model Tyskland. Bildene av jentene fikk han imidlertid ikke lov å dele med BT.
PRIVAT
BLING: Gosu og Björn Myreze har laget reklamene for smykkedesigneren Carla Atala i Dubai.
BJÖRN MYREZE