Kultur

Lager konsert av søppel

I Festspillforestillingen «Sustain» er alle instrumentene laget av plast. – Søppelkrisen er personlig, sier en av initiativtakerne, musiker Bodil Lund Rørtveit.
Abonnent
Kultur

Han skal skape lyden av Bergen

– Tenk å fange inn stemningen på Brann Stadion når ballen går stang ut for hjemmelaget, sier anerkjente Erlend Skomsvoll om bestillingsverket til Nattjazz.
Abonnent
Kultur

Slik var den store Garage-festivalen

Daglig leder for Garage, Henning Christensen, anslår at de hadde over to tusen besøkende i løpet av støttefestivalen denne uken. – Det har vært helt ubeskrivelig.
Abonnent
Kultur

Ferrantes utroskapshistorie vipper over i det parodiske

Hvordan forstå seg selv, og leve videre, når selve grunnmuren i tilværelsen brått blir borte? Dette utforsker Elena Ferrante i en roman som ble skrevet før Napoli-kvartetten.
Abonnent
Kultur

Bergenser på Oscar-fest

Gaute Storaas fra Bergen har skrevet musikken til Oscar-nominerte «En mann ved navn Ove». I helgen blir det fest i Los Angeles.
Abonnent
Kultur

Bergenser vant «årets singel» på Brit Awards

Bergenske Henrik Michelsen har vært med på å produsere låten «Shout Out To My Ex», som danket ut Rihanna, Coldplay og med-bergenser Alan Walker denne uken.
Abonnent
Kultur

"Girls" er en serie om nåtiden, for fremtiden

Unge, lovende kvinner som selv bestemmer hvordan de fremstilles får – ikke uventet – mye usaklig respons. Det er på tide å kanonisere Lena Dunhams nådeløse serie «Girls».
Abonnent
Kultur

Lillebror Bergen må ta seg ei pera

Selvtilliten overgår naturligvis innsikten i Bergens Tidende, i god bergensk brøletradisjon. Selvsagt er Stavanger langt overlegen denne fiskergrenden nord for Bømlo.
Abonnent
Kultur

Planlegger storfilm om 22. juli-tragedien

En av verdens fremste filmskapere, Paul Greengrass, planlegger film om terrorangrepet 22. juli 2011, i samarbeid med Åsne Seierstad.
Abonnent
Kultur

Frode Grytten hyllet Lothepus med dikt

«Eg sku ha vert ein Lothepus, me stilig cowboyhatt, og evig fjordablues, som festa hardt kver natt», resiterte Frode Grytten i kveld. Med Lothepus ved sin side.
Abonnent
Kultur

Ingen Michelin-stjerne til Bergen

Ny Stavanger-restaurant fikk én stjerne, mens Maaemo i Oslo beholder sine tre Michelin-stjerner.
Abonnent
Kultur

Frykter Kultur-Bergen går glipp av gyllen mulighet

Sykkel-VM i Bergen har ennå ikke ansatt noen som skal ha ansvar for kulturtilbudet under mesterskapet. – Det begynner å haste, sier Karen Sofie Sørensen i Brak.
Abonnent
Kultur

Planlegger Norges dyreste TV-serie

Petter Næss skal egentlig bruke tiden i Bergen til å sette opp teater på DNS. Men på hotellet jobber han også med en ny NRK-serie om det norske oljeeventyret.
Abonnent
Kultur

Thomas Seltzer lager Humorkontoret i Bergen

Thomas Seltzer åpner Humorkontoret i Bergen i forbindelse med åpningen av Humorfest. Der skal han og et stjernegalleri bedrive politisk satire.
Abonnent
Kultur

Vil gjøre barn friskere med kunst

Gamle Barneklinikken er tømt for folk og medisiner, og fylt med kunst. Utstillingen blir starten på et nytt forskningsprosjekt med kunst- og musikkterapi for barn.
Abonnent
Kultur

Er Trumps datter den egentlige førstedamen i USA?

Jackie Kennedy var et moteikon, Hillary Clinton ble politiker. Michelle Obama vil bli husket som den hittil kuleste førstedamen. Hva slags presidentfrue blir Melania Trump?
Abonnent
Kultur

Premiere: Se Hjerteslags nye video

Hjerteslag har hoppet inn i bokseringen i sin råferske musikkvideo «En fiende krysser mine spor».
Abonnent
Kultur

Hun er Bergens nye byarkitekt

Maria Molden blir ny byarkitekt i Bergen. – Jeg tror ikke det er et poeng å stå imot utbyggere og politikere. Vi må samarbeide.
Abonnent
Kultur

– Andersland bløffer om Sentralbadet

Henning Warloe, Høyre, mener at kulturbyråd Julie Andersland er fullstendig handlingslammet i Sentralbadet-saken.
Abonnent