Innenriks

Edward Snowden skuffet over norske myndigheter

Edward Snowden kaller det trist og forutsigbart at regjeringen gikk så langt for å forhindre at han skulle kunne komme i Norge for å motta Ossietzky-prisen.
Abonnent
Innenriks

Avviser Venstres sykelønnskutt

KrF-leder Knut Arild Hareide tar avstand fra Venstre, og vil ikke støtte KrFUs forslag om å kutte i sykelønnen. Begrunnelsen hans provoserer ungdommene.
Abonnent
Innenriks

Spanske sjøfolk tapte mot den norske staten

Spanjoler som ikke har fått pensjon etter å ha jobbet på norske skip, tapte søksmålet mot den norske staten.
Abonnent
Innenriks

Ropstad inn i KrF-ledelsen

KrF-leder Knut Arild Hareide og nestleder Olaug V. Bollestad ble gjenvalgt, mens Kjell Ingolf Ropstad ble valgt inn som ny 2. nestleder i KrF lørdag. 
Abonnent
Innenriks

Enighet i tariffoppgjøret i staten

Det er oppnådd enighet mellom partene i tariffoppgjøret i staten. Fordelingen mellom generelle og lokale tillegg var blant hovedtemaene.
Abonnent
Innenriks

Ap frem på ny måling

Ap går frem 2,6 prosentpoeng og får 33,5 prosents oppslutning på Dagbladets aprilmåling. Høyre får sin laveste oppslutning på over ett år. 
Abonnent
Innenriks

Økende mangel på sykepleiere i Norge

Sykepleieryrket er det yrket i Norge med største mangel på arbeidskraft, ifølge bedriftsundersøkelse til Nav.
Abonnent
Innenriks

Hareide dropper Pride-deltakelse

Fjorårets Pride-deltakelse skapte sterke reaksjoner i partiet. I år prioriterer Knut Arild Hareide (KrF) bryllupsfeiring med konen. Heller ikke i Bergen planlegger KrF-toppene marsjering.
Abonnent
Innenriks

Enighet på rekordtid i kommuneoppgjøret

Kommuneoppgjøret ble i år gjort unna raskere enn noensinne. En drøy time etter at samtalene ble innledet, var partene enige. 
Abonnent
Innenriks

Hareide har fortsatt ikke sett lyset

Han har kvittet seg med partiets mørkemannsstempel, åpnet opp for at ikke-kristne kan bli tillitsvalgte og gått i tog under Oslo Pride. Likevel har velgerne aldri vært færre.
Abonnent
Innenriks

Russ fra Romerike siktet etter sex med 15-åring

En russ fra Romerike er siktet for overgrep etter at han hadde sex med en 15 år gammel jente i en russebuss. Episoden ble filmet og spredt via sosiale medier.
Abonnent
Innenriks

NRK-medarbeider griset til Monolitten

Monolitten i Vigelandsparken er avsperret etter at NRKs programleder Are Sende Osen uten tillatelse griset til trappen med olje og salt.
Abonnent
Innenriks

Studie: Integrering i feil retning i Norge

Integreringen av flyktninger går feil vei, og forskjellen mellom innvandrere og nordmenn øker, viser en ny studie. 
Abonnent
Innenriks

Hoffet har snudd – kronprins Haakon må dekke utgifter selv

I hoffets årsrapport for 2016 er det gjort flere endringer i økonomistyringen av kronprinsen Haakons private eiendommer. Nå tar han mange av kostnadene selv.
Abonnent
Innenriks

Gunnar Nordhus er på plass i retten

Etter å ha vært etterlyst av politiet i fem dager, møtte Gunnar Nordhus i Bergen tingrett i dag. Deretter ble saken utsatt til tirsdag.
Abonnent
Innenriks

Ap vil åpne for straffri narkobruk

Alle rusavhengige skal slippe straff for narkotikabruk. Også personer uten rusproblemer kan slippe bøter, om Ap får bestemme.
Abonnent
Innenriks

– Ap går baklengs inn i fremtiden

– Ap er mot all nytenkning, sier Nikolai Astrup (H). H og Frp fnyser av Aps byråkratikritikk og at de vil stoppe flere borgerlige reformer.
Abonnent
Innenriks

Analytiker spår prisfall for laks

Lavere lakseproduksjon førte til høyere priser i fjor. Den situasjonen er i ferd med å snu, ifølge en analytiker som mener lakseprisen skal ned.
Abonnent
Innenriks

– Under Frp og Høyre har mye gått i gal retning i Norge

Høstens valg er både et veivalg og et verdivalg for Norge, fastslo Ap-leder Jonas Gahr Støre da han åpnet sin tale til landsmøte i Folkets Hus i Oslo torsdag.
Abonnent
Innenriks

Person påkjørt av toget på Vestfoldbanen

En person er omkommet etter at vedkommende ble påkjørt av toget ved Skoppum på Vestfoldbanen torsdag morgen.
Abonnent
Innenriks

Ap vil endre flere av Erna Solbergs reformer

Arbeiderpartiet angriper Erna Solberg for massiv vekst i byråkrati. De er sterkt kritiske til både jernbanereformen og Nye veier AS.
Abonnent
Innenriks

Au pairer tar med seg tuberkulose til Norge

De siste fem årene er det blitt registrert 15 tilfeller av aktiv tuberkulose hos au pairer. Kommunens helseetat er bekymret.
Abonnent
Innenriks

Norge gir opphold til islamister

Medlemskap i Hizb ut-Tahrir, islamistgruppen som Stockholm-terroristen kobles til, kan gi asylsøkere oppholdstillatelse i Norge.
Abonnent
Innenriks

Forskere får ikke spørre hvorfor folk forlater kirken

De siste årene har 41.000 nordmenn meldt seg ut av Den norske kirke. Strengt personvern gjør at forskerne ikke får oppsøke de utmeldte og spørre hvorfor.
Abonnent