Innenriks

Kvinne funnet død i Harstad – politiet mistenker drap

En kvinne i 60-årene ble torsdag kveld funnet død i en bolig i Harstad. Politiet mistenker at kvinnen er drept, og en mann i 30-årene er siktet i saken.
Abonnent
Innenriks

Nå er vi 5.258.317 nordmenn

Folketallet i Norge øker og i fjor ble vi 0,9 prosent flere innbyggere. Størst økning er det i antall menn.
Abonnent
Innenriks

Dømt for drapsforsøk på politimenn i Vennesla

En 29 år gammel mann fra Vennesla er i Kristiansand tingrett dømt til psykisk helsevern for å ha knivstukket en politimann og en politistudent i november 2015.
Abonnent
Innenriks

Slutt for Telenor i India

Telenor kvitter seg med sin virksomhet i India og gir den til landets største mobiloperatør, Airtel. Ingen penger skifter hender, sier Telenor.
Abonnent
Innenriks

Ap vil stemme mot regionreform

Arbeiderpartiet kommer til å stemme mot den foreslåtte regionreformen, varsler partileder Jonas Gahr Støre. Høyre kaller holdningen "uansvarlig".
Abonnent
Innenriks

Hansson om økt ulvejakt: – Det mest crazy jeg har hørt

De Grønne-talsmann Rasmus Hansson mener regjeringen bryter samarbeidsavtalen med sitt forslag om utvidet lisensjakt på ulv. Han mener forslaget er "galskap".
Abonnent
Innenriks

ESA: Norske drosjeregler bryter EØS-avtalen

Norge begrenser drosjemarkedet på en måte som rammer forbrukerne og bryter med EØS, mener EFTAs overvåkingsorgan ESA. Senterpartiet ber regjeringen stå imot.
Abonnent
Innenriks

Politifolk flest tviler på politireformen

Et stort flertall av landets politifolk tviler på at regjeringens politireform vil gi et bedre politi, ifølge en stor undersøkelse.
Abonnent
Innenriks

Slik gikk Erna Solbergs tur til Bergen

Statsminister Erna Solberg (H) har forstuet foten og får dermed en rolig start på vinterferien.
Abonnent
Innenriks

Slik vil de tegne kartet

Regjeringen og Venstre vil bruke tvang for å danne en østlandsregion med 1,1 millioner innbyggere. På Vestlandet sier de nei.
Abonnent
Innenriks

Maarud tilbakekaller Micropop

Maarud trekker tilbake 3-pakk med mikropopkorn, med umiddelbar virkning. Årsaken er en liten risiko for at produktet kan begynne å brenne i mikrobølgeovn.
Abonnent
Innenriks

Trekker ut mannskaper etter snøskredfare på Svalbard

Sysselmannen trekker ut mannskapet fra skredområdet på Svalbard grunnet fare for nye ras. Et titall hus er evakuert, og flere veier er stengt etter raset.
Abonnent
Innenriks

En konge for alle fyller år

En folkekonge med tilstedeværelse, forståelse, evnen til fornyelse og glimt i øyet. Slik beskrives kong Harald i kommentarene på sin 80-årsdag.
Abonnent
Innenriks

Kong Harald fyller 80 år

– Kongen har en uvanlig nærhet til folket, sier statsminister Erna Solberg.
Abonnent
Innenriks

En begavet politiker er borte

Hun var partiets stjerne som forsvant frivillig fra politikk og rampelys på toppen av karrieren. Søndag døde Kaci Kullmann Five.
Abonnent
Innenriks

Rapport: Oslo-borgere sitter mest i kø i Norden

Oslo-bilførere sitter i bilkø 145 timer i året, i tillegg til normal reisetid. Oslo er nå øverst i Norden, mens Bergen har relativt lite kø.
Abonnent
Innenriks

VG: Avtale om overføring av French til Norge nesten klar

Norske og kongolesiske myndigheter har forhandlet fram en avtale som innebærer at dødsdømte Joshua French (34) overføres til Norge. Men underskriften mangler.
Abonnent
Innenriks

Solberg: – En tung dag for alle i Høyre

Et sterkt og varmt menneske har godt bort, uttaler statsminister Erna Solberg (H) etter at det ble kjent at tidligere Høyre-leder Kaci Kullmann Five er død.
Abonnent
Innenriks

Kaci Kullmann Five (65) er død

Høyres første kvinnelige partileder, tidligere statsråd og leder av Nobelkomiteen Karin Cecilie «Kaci» Kullmann Five er død.
Abonnent
Innenriks

Helgesen: Riktig å bruke regnskogmidler til hogst

Norske regnskogmillioner kan bli brukt til tømmerhogst i Kongo. Uforsvarlig, mener både miljøorganisasjoner og Venstre. Men regjeringen forsvarer bruken.
Abonnent
Innenriks

Inkassoeksplosjon siden finanskrisen

I fjor gikk 355.000 gjeldssaker til namsfogden, 80 prosent flere enn i 2008. Namsfogden i Oslo mener folk får kreditt når de burde fått kroken på døren.
Abonnent
Innenriks

TV 2: Kraftig nedgang i skolefravær

Den omstridte fraværsgrensa ser ut til å ha hatt større effekt i videregående skole enn regjeringen håpet på.
Abonnent
Innenriks

Fire av ti lar skiene stå i vinter

Fire av ti nordmenn kommer ikke til å stå på ski i vinter, viser en fersk meningsmåling. Friluftslivets organisasjoner skylder på den snøfattige vinteren.
Abonnent
Innenriks

DNT roper varsku før vinterferien

Den norske turistforeningen opplever mange uerfarne folk på tur i fjellet. Nå bes publikum om å tenke sikkerhet i vinterferien.
Abonnent
Innenriks

Dobbelt så mange dør på sykehjem

Eldre ligger kortere på sykehus enn før, og dobbelt så mange dør på sykehjem nå, sammenlignet med tiden før samhandlingsreformen.
Abonnent
Innenriks

Stadig flere vil beholde kongehuset

Oppslutningen rundt kongehuset er økende – åtte av ti nordmenn svarer at de støtter monarkiet.
Abonnent
Innenriks

Hijabdømt frisør krever endring i revy

Den hijabdømte frisøren Merete Hodnes advokat har sendt en begjæring om midlertidig forføyning for å stanse bruken av ordet «nazifrisør» i en revyforestilling.
Abonnent
Innenriks

Vil bli større enn Norman

– Jeg føler meg ganske sikker på at vi kommer til å flytte ut flere statlige arbeidsplasser enn Victor Norman, sier Venstres André N. Skjelstad.
Abonnent
Innenriks

Skal granske video-opptak i jakten på gullsmedsranere

Gullsmed Heyerdahl på Skøyen ble fredag kveld ranet av maskerte ranere med våpen. På Fornebu ble fluktbilen deres funnet midt i veien med flatt dekk og motoren på tomgang.
Abonnent
Innenriks

De har fått nok av Oslo-eliten

Ulv, politireform, kommunesammenslåing, landbruksmelding, oljeboring, akuttkirurgi og forsvarsanlegg som forsvinner. Det blir stadig mer å være forbannet over i distriktene.
Abonnent
Innenriks

Avslutter søk etter gullsmedranere på Fornebu

Ranerne av en gullsmed på Skøyen i Oslo fikk trolig problemer med fluktbilen etter ranet og satte den fra seg midt i veien på Fornebu.
Abonnent
Innenriks

Trump fjernet forbud mot kull-forurensing

USAs president Donald Trump og Republikanerne i Kongressen har opphevet en forskrift som skulle hindre at avfall fra kullgruver dumpes i elver.
Abonnent
Innenriks

Sandberg overtar for Listhaug i fødselspermisjonen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar Sylvi Listhaugs (Frp) jobb som innvandrings- og integreringsminister mens Listhaug avvikler fødselspermisjon.
Abonnent
Innenriks

Handlingsregelen endres fra fire til tre prosent

Regjeringen vil endre handlingsregelen fra fire til tre prosent av Oljefondet. Samtidig risikerer de mer av oljepengene ved å øke andelen som investeres i aksjer til 70 prosent.
Abonnent
Innenriks

– Jeg avla ed. For meg gjelder den livet ut.

Kong Harald har ingen planer om å ta det med ro selv om han fyller 80. Å tre tilbake er uaktuelt, med mindre han får klar beskjed fra barna om at tiden er inne.
Abonnent
Innenriks

Navn frigitt etter dødsulykke på Karmøy

Det var Terje Roald Gunderstad (53) som mistet livet da en lastebil og en personbil kolliderte på nordsiden av Eidetunnelen på riksvei 47 på Karmøy torsdag morgen.
Abonnent