Det er ikke få ganger jeg har sett at folk kaller Jonas Grønner tredjevalg som midtstopper, etter at nederlenderen Vito Wormgoor kom inn. Til dem som mener det: Jeg tror dere tar feil.

Når nøkkelspiller Demidov takket nei til ny kontrakt i høst, måtte Brann ta et valg. Skulle de gamble på like få skader i 2017 som i fjor, skulle de ha en enda tynnere tropp i en sesong med mange flere kamper, eller skulle de erstatte sin beste og viktigste spiller? Midtstopperen og lederen Demidov måtte erstattes, og inn kom lederen og midtstopperen fra Nederland, Wormgoor. Hva så med Jonas Grønner?

Mange mener at det var et svik mot Grønner at han ikke ble satset på. BA skriver tirsdag kveld at Brann kan måtte selge Grønner. Jeg er helt uenig i at Jonas ikke satses på av klubben, heller tvert imot. Og til dem i klubben som vurderer å selge ham: Glem det! Brann og fansen trenger ham.

Skal Brann komme seg gjennom den lange sesongen med gode resultater, er de avhengig av å ha solide spillere. Et lag som tok sølv i fjor, kommer til å få tøffere kamper og har store muligheter med Europakvalik. Den muligheten er det lenge siden Brann har hatt, og den må de gripe. Men da må stallen ikke bare være stor nok, men god nok.

Å ha to solide midtstoppere er altfor lite. Å ha tre solide er akkurat nok. Grønner, Vito og Acosta er tre meget gode midtstoppere som kommer til å spille mange kamper denne sesongen. I tillegg er Pallesen Knudsen tilbake fra utlån, og er viktig å ha i tilfelle karantener, skader og andre ting. Legg også til at Acosta fort kan bli lenge borte på grunn av landslagsoppdrag, og hvem skal da spille om ikke Brann har en bred nok stall? I fjor spilte Jonas Grønner 15 kamper, Acosta spilte fem flere. Jeg blir overrasket om Jonas Grønner ikke passerer 20 kamper denne sesongen.

Dessuten er Grønner en mann for fremtiden. Ikke bare i Brann, men for Norge. Grønner er en av de beste spillerne fra Bergen på lang tid. Han har vært kaptein på U21-landslaget, og har spilt gode kamper både der og i eliteserien. Skulle Brann velge å selge ham, gjør de en tabbe som er langt oppe på listen over de mest kontroversielle overgangene fra Brann. Å selge gullgutten til en annen klubb i eliteserien vil være tungt å akseptere for mange i byen. Å se Grønner i Rosenborgdrakt for eksempel er mye tøffere enn Huseklepp i Haugesundsdrakt.

Jonas Grønner: Kjemp for plassen din! Brann: Ikke selg Jonas Grønner!