— Jeg er veldig misfornøyd. Vi frykter at mannen skal begå nye alvorlige handlinger, sa politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt etter fengslingsmøtet i går formiddag.

Da hadde Bergen tingrett nettopp løslatt mannen, som er siktet for brutalt å ha voldtatt en nabokvinne i april i år. For to uker siden ble mannen fengslet første gang.

- Bo hos mor

Da mannen ble fremstilt for forlenget fengsling i går, ga tingrettsdommer Berthelsen ikke påtalemyndigheten medhold. Heller ikke i kravet om såkalt oppsettende virkning. Det vil si at 43-åringen skulle sitte fengslet til Gulating lagmannsrett hadde behandlet spørsmålet på nytt.

Berthelsen mente det var tilstrekkelig å pålegge mannen å holde seg unna blokken hvor den fornærmede bor.

— Løslatelsen skjer på vilkår av at siktede tar opphold hos sin mor, heter det i kjennelsen.

I politiet var man oppgitt over avgjørelsen. Sammen med bistandsadvokaten til den fornærmede kvinnen ble det iverksatt tiltak for å ivareta hennes interesser.

— Dette betyr at hun må flykte til krisesenteret igjen, uttalte bistandsadvokat Line Ingebrigtsen til BT.

Ekspressvedtak

Politiadvokat Trond Eide satte seg umiddelbart ved skrivebordet for å få de nødvendige dokumenter brakt til lagmannsretten.

I løpet av en liten halvtime foretok Gulating en hasteavgjørelse om at 43-åringen skal pågripes og settes i varetekt til over pinse. Da vil retten vurdere kravet om fire ukers fengsling på nytt!

Dermed startet politiet jakten på å finne 43-åringen, som noen timer tidligere hadde ruslet ut fra kjelleren i tingretten i gledesrus over å være en fri mann.