Politiet etterlyser en kortvokst mann av arabisk opprinnelse, etter det som beskrives som en svært stygg overfallsvoldtekt.

Gjerningsmannen er ca 165 cm høy, og mellom 30 og 35 år gammel. Han har kort, mørkt hår med fall og midtskill, og avlangt ansikt med markert, kantet hake. Han har lang, smal neserygg og sammenvokste øyebryn. Han var iført blåsort joggebukse og blå dongerijakke.

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet røpe detaljene i det som skjedde.

— Kvinnen hadde aldri sett mannen før. Han sa ingenting, så vi vet ikke hvilken dialekt han snakker, sier lensmannsfullmektig Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Ble satt av ved Prix-butikken

Like forut for hendelsen hadde den 25-årige kvinnen tatt en piratdrosje fra Vestre Torggate til Prixbutikken på Vadmyra. Hun gikk langs gangveien ved siden av barnehagen, da hun oppdaget at hun ble forfulgt. Forgjeves forsøkte hun å unnslippe.

Det er ikke pirattaxi-sjåføren som er gjerningsmannen, men politiet vil gjerne komme i kontakt med ham og alle andre som kan ha sett kvinnen og gjerningsmannen.

Kvinnen var iført rød bukse, brun fleece-jakke og sorte sko. Hun bar på en sort veske.

— Hun er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd, men har ingen alvorlige fysiske skader, opplyser Tore Salvesen.

Jakter på vitner

Voldtekten skjedde midt i et boligområde. Lensmannsfullmektig Tore Salvesen antar at det bor nærmere 4000 mennesker i blokkene ved åstedet. Nå starter jakten på mulige vitner til ugjerningen. I går gjennomførte etterforskerne ved Laksevåg lensmannskontor dør til dør-aksjon i drabantbyen.

— Vi kommer til å sette inn store ressurser på å oppklare saken. Vi er avhengig av at alle som kan ha sett noe eller noen som kan settes i forbindelse med det som har skjedd, tar kontakt, sier Salvesen.

Han presiserer at politiet ikke kjenner til andre overgrep eller mistenkelige hendelser i dette området.

FREDELIG LEKEOMRÅDE: I dette fredelige lekeområdet skal den brutale overfallsvoldtekten ha skjedd i 03.30-tiden natt til lørdag.
FOTO: HELGE SUNDE