Bergens Tidende skriver den 14. august om «gateslaget i Bergen sentrum» mellom nazister og antirasister utenfor Bergen Tinghus.

Bergen SU og NKU i Bergen er demokratiske organisasjoner, og fordømmer voldsbruk som politisk virkemiddel i en rettsstat. Ingen av våre medlemmer deltok under slagsmålet utenfor Tinghuset, eller har vært med på å planlegge dette.

Voldelige aksjoner stopper ikke fremveksten av nynazistiske miljøer, men fungerer tvert imot som drahjelp for disse. Vi oppfordrer ungdom til å være med å bygge en bred og ikkevoldelig folkebevegelse mot rasisme og nazisme. Nazismen er en kriminell voldsideologi. Den må bekjempes med ikkevoldelige aksjoner og demokratisk massekamp.

Politiet kunne riktignok ha gjort en bedre innsats for å stoppe fremveksten av et nazistisk miljø i Bergen. Men når omsider tre ledende skikkelser i nazimiljøet blir stilt for retten, er det absurd å sabotere rettsvesenets behandling med voldelige aksjoner. Gjennom å besvare nazistisk vold med vold bidrar man til å legitimere høyreekstremistenes virkemidler.

JULIA LOGE, STYREMEDLEM BERGEN SUMARCOS AMANO, LEDER NKU I BERGEN