• Kall det gjerne akustisk visejazz, sier Ole Reinlund når vi spør hva slags musikk han spiller. Plateselskapet kaller det politisk visepop med innslag av jazz. Det går greit det også.

Albumet «For det var hit» ble lansert under festspillene i Nord-Norge i sommer. Nå er Ole Reinlund på veien for å presentere den personlige platen.

— Jeg skriver tekster og musikk selv og synger på dialekt - Karmøy-dialekt, forteller den utflyttete rogalendingen.

Og han leverer en personlig plate. 37-åringen skriver sanger som hans egen generasjon kan kjenne seg igjen i. Det handler om å være på vei, om å høre til og være til stede i sitt eget liv. Ole Reinlund spiller mye på skoler og har ikke problemer med å kommunisere med ungdommen.

Det er åtte år siden sist han ga ut plate. Låten «Vara samen» blir fortsatt spilt på radioen.

— Hvorfor har det gått så lang tid?

— Det var vanskelig å kombinere musikerlivet med de ulike jobbene jeg hadde, først som rektor, deretter som leder for et filmselskap. Nå gir jeg opp en «sivil» karriere og satser på musikken.

I løpet av høsten står 30-40 konserter på programmet, både på utesteder, skoler og i kirker. Han har også planer om flere plater. Materialet er allerede klart.

I kveld spiller Ole Reinlund på Madam Felle. Med seg har han bassist Steinar Raknes, Frode Nymo på altsaks og Håkon Mjåset Johansen på trommer - en solid gjeng som vi ellers kjenner under navnet Urban Connection.