Det kommer til å ligge flasker og glasskår fra fjæra og opp til de høyeste fjell. Jeg er selv friluftsmenneske og har hatt hunder i hele mitt liv. Jeg har utallige ganger sett hvordan hundene får skåret opp potene sine på glass i skauen og andre steder.

Hvorfor ikke doble panten på tomgods? Mye ville dermed ha vært løst.

En skulle ikke tro at vi hadde miljøvernminister i dette landet lenger. For noen år siden hadde vi en mann som het Thorbjørn Berntsen i denne jobben. Han var ikke redd for å slenge med leppa, men så fikk han også gjort veldig mange bra ting som hadde med miljøet å gjøre.

I dag sitter vi og ser på tv om EU-byråkratene som i tusenvis sitter og finner på finurlige ting som koster medlemslandene, og de som dilter med, milliarder av kroner.

Jeg har en tanke som jeg gjerne vil dele med miljøvernministeren. Selv om vi bare er «delvis medlem» av EU, så må vel også hun kunne lufte sine meninger i EU. Tenk om EU-byråkratene kunne ha gjennomført å standardisere all tapping av rødvin og hvitvin på en type flasker i hele EU-området, med unntak for musserende vin som krever tykkere glass. Jeg har selv vært ansatt i Vinmonopolet i 50 år, hele tiden i butikk, og mener å kunne påberope meg noe innsikt på området.

En slik forenkling ville kunne spare de store vinlandene for millioner av kroner, samtidig som man oppnår en betydelig miljøgevinst.

BÅRD STORRUD,DRØBAK