• Stormen og til dels orkanen i høyfjellet på Vestlandet er i ferd med å løye. Det blir lite vind utover dagen før det blåser opp igjen i kveld.

Vakthavende meteorolog Dag Kvamme ved Værvarslingen på Vestlandet sier dette til bt.no. Han forteller at det blir mye urolig vær og skiftende vindforhold de nærmeste dagene.

Kvamme forteller at et nytt lavtrykk sent i kveld vil komme inn over Vestlandet. Det vil gi kraftig vind fra sør og sørvest på kysten av Hordaland og Sogn og Fjordane. Ut på natten vil dette bli tilfelle også i fjellet.

— Vinden vil komme opp i stiv kuling ytterst på kysten og i fjellet. Onsdag ettermiddag vil vinden dreie på sør igjen. Da vil vi få liten storm på kysten og i fjellet, sier Kvamme.

Han forteller at det blir ny vinddreining til nordvest natt til torsdag. - Det vil gi liten storm i Hordaland og Sogn og Fjordane om natten, men vinden stilner til bris torsdag. Ut på kvelden torsdag vil det blåse opp igjen til liten storm i Hordaland og sterk storm lenger nord ved Stad, sier Kvamme.