• Dette er noe av det verste jeg har opplevd, utenom å få sparken. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tape, sukker Stig Borge (37).

Den tidligere Hansa-sjåføren var en av de to som opprinnelig vant mot bryggeriet da saken ble behandlet i byretten. Der fikk han medhold i at tyverianklagene mot ham var grunnløse og at oppsigelsen var grunnløs. Jobben fikk han likevel ikke tilbake, fordi Hansa anket.

Gårsdagens kjennelse i lagmannsretten snudde opp ned på alt. Nå er Borge stemplet som ussel tyv — sjåføren som gladelig tok med seg noen paller ekstra øl på lasteplanet for å betale en håndverker eller to.

— Noe slikt har jeg aldri gjort, ikke i nærheten engang. Det eneste er at jeg ved en anledning tok med meg 20 flasker med «skrapøl» som jeg fant i en bosscontainer. Det har jeg da også innrømmet fra første dag, sier Borge.

Han mener at det eneste som knytter ham til saken, er vitneutsagn fra mannen som julen 1999 ble tatt på fersk gjerning av Crifo.

— Jeg kan ikke forstå hvordan jeg kunne tape. Privatetterforsker Harald Olsen sa i retten at de ikke hadde funnet noe som knyttet meg til tyveriene. Hvordan kan retten felle meg på bakgrunn av forklaringen til én enkelt person? spør sjåføren.

Flere andre av de åtte reagerer med sjokk og uttrykker til BT at de har mistet troen på rettsvesenet. En rekke av dem snakket i går sammen på telefon for å snakke ut om den knusende dommen.

Det er allerede klart at minst to av de oppsagte akter å anke dommen til høyesterett. Stig Borge er en av dem. Han er forberedt på å slåss videre, til tross for gårsdagens sviende tilbakeslag. Hans høyeste ønske er en dag å få komme tilbake til sjåførjobben hos Hansa. Nå setter han sin lit til landets øverste domstol.

— Jeg kommer til å stå på for å bli renvasket så lenge det overhodet er mulig, sier 37-åringen.

«HELT FÆLT»: Den tidligere Hansa-sjåføren har ennå ikke gitt opp å få tilbake jobben hos bryggeriet. - Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli renvasket, sier Stig Borge.
ARKIVFOTO: OVE OLDERKJÆR