Stasjonen er satt tilbake til slik den var i femtiårene og har også muligheten til å fylle bensin på veteranbiler ved spesielle anledninger.

Pensjonistene (og andre) i Statoil som står bak tiltaket har virkelig jobbet med dette og de hadde fått tidligere riksantikvar Stephan Tschudi-Madsen til å foreta den offisielle åpningen av stasjonen.

Tschudi-Madsen kom da også kjørende til stasjonen i en Chevrolet fra 1928 – i spissen for en kortesje med biler fra Bergen Veteranvognklubb. Det kom fram under åpningen at intensjonen er å tilbakeføre stasjonen til slik den var ved åpningen i 1928.

Dette er jo et helt fantastisk tiltak som alle bør støtte!

Tschudi-Madsen kom for øvrig med en oppfordring til et annet oljeselskap – nemlig Esso – om å gjøre noe lignende med den stasjonen som de hadde like i nærheten – i begynnelsen av Nygårdsgaten.

Bygningen som inneholder denne stasjonen står omtrent slik som den var da stasjonen ble nedlagt for kanskje 20 år siden, og kan lett tilbakeføres til en nostalgisk Esso-stasjon.

Tenk om Esso kunne ta denne utfordringen fra Tschudi-Madsen og gjøre noe lignende som Statoil nå gjør i Lars Hilles gate! Da kunne man fått et virkelig veteranstasjonsmiljø på nedre Nygård. Tar Esso utfordringen?

JAN ERIK EDVARDSEN