Titler hjelper lite når kunnskapen synes å være sterkt mangelfull. Usannhetene om Midtøsten, det såkalte «Palestina» og Israel har som kjent sitt opphav i Arafat-versjonen av områdets historie. Blant mange forskere, har en arabisk (!) forsker ved et universitet i USA betegnet «Palestina» som et eventyrland og en myte. Men det betyr selvsagt ikke noe for duoen Øygard og Hareide. De vet så mye bedre!

Før kronikører (og andre) gir seg i kast med en kronikk, bør de i anstendighetens navn legge frem fakta i sin helhet. I stedet har man her igjen en floskelpreget kronikk med de vanlige klisjeene «palestinere/palestinsk folk», «okkuperte områder», etc. og ensidige beskyldninger om drap begått av israelske soldater. Jødiske liv er tydeligvis like lite verd i dag for mange som de var for visse andre for 50–60 år siden!

Å referere til Fritz Nilsen som «Midtøsten-ekspert» viser jo bare skribentenes holdning og mangel på kunnskap. Både nevnte reporter og hans kollegaer i de samme områder, serverte – og serverer så mye tendensiøst stoff, at man neppe finner maken i norsk pressehistorie.

Vesten har sveket Israel og landets klare rettigheter bl.a. ved en skammelig Oslo-avtale. Norge har sveket Israel ved å bruke milliarder av våre skattekroner på en gjeng antijødiske terrorister av verste sort. (Det har Norge rikelige midler til!!)

Hvorfor vil ikke Midtøsten-skribenter fremstille den faktiske historien? Der er flere svar; – de fleste skribentene hører til på venstrefløyen (mange andre kan fortelle at de ikke slipper til!). Og videre er den langvarige løgnen om Midtøsten gjennom mange år etter hvert blitt en slags sannhet for media. Da er det selvsagt svært pinlig om noen klarer å motbevise Arafat-versjonen – som også er medieversjonen.

Ja, der er sannelig fortsatt tyngde over ordtaket: – Verden vil bedras!

Wilfred Høsteland