ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

Det som antakelig er verdens seigeste, mest sultne, verdensberømte blinde torsk svømmer fortsatt sløvt rundt i bassenget sitt ved Atlanterhavsparken i Ålesund.

Så vidt akvariedirektør Jan Einarsen vet, har fisken ikke tatt til seg en matbit siden den ankom for to uker siden. Så mager og skranten som fisken er, er det også tvilsomt om Toralf åt noe særlig i frihet i fjordene i Hardanger. — Etter omstendighetene er likevel fisken forbausende kvikk, sier Einarsen til Bergens Tidendes nettavis.

Einarsen understreker at det er ganske vanlig at nyankommet fisk ikke spiser på noen uker. I Toralfs tilfelle er akkurat dette momentet ekstra alvorlig, siden fisken var så avmagret da den kom.

Toralf har hatt selskap av lyr og småsei. Lyren er nå borte. Men seien er igjen. Einarsen tviler på at Toralf kommer til spise sine nye venner.

— Vi setter annen fisk i bassenget for å lage et ørlite stressmoment for torsken. Dette skal være bra, sier Einarsen.

Daglig får direktøren henvendelser fra folk som er interessert i Toralfs skjebne. Senest tirsdag kveld ringte en journalist fra en radiokanal i Canada.

Den blinde torsken Toralf ble verdensberømt etter å ha gått i rusen til fisker Harald Hauso mer enn 40 ganger. Tidligere saker: Lyr skal helbrede kjendistorskVelbegrunnet navneforslag fra stolt harding Strid om torskens navnToralf må tvinges?Blind torsk på flyttefot Blind torsk finner også rusene