GEIR POLLESTAD, 2. KANDIDAT SENTERPARTIET I BERGEN

Bergen Høyre profilerer seg for tiden sterkt på å ha Herman Friele som ordførerkandidat foran valget til høsten. Herman Friele har som direktør i Kaffehuset Friele og med sin personlighet fått en helt spesiell plass i bergenseres bevissthet og er i mange kretser en populær person. Dette vil Høyre bruke for å vinne velgere i Bergen frem mot valget.

Høyres byrådslederkandidat er Monica Mæland, som i dag er bystyrerepresentant og fylkesleder i Hordaland Høyre.

Det er usannsynlig at Høyre etter valget skal få en slik oppslutning i Bergen at de kan styre byen alene. Det vil eventuelt bli nødvendig for Høyre å samarbeide med andre partier for å komme i posisjon. Det er svært lite sannsynlig at dette vil ende med at Høyre får både ordføreren og byrådslederen.

Senterpartiet er opptatt av at velgerne i Bergen faktisk skal få vite hva de stemmer på i valget. Vi vil derfor alt nå utfordre Høyre på å klargjøre hvilken av postene de eventuelt kommer til å prioritere etter valget? Den viktigste byrådslederposten eller den mer symbolske ordførerposten.

For som Friele selv sa om KrF i BA 16. april 2003: «Jeg tror KrFs egne velgere vil sette pris på at de blir fortalt hva de kan vente seg ved å stemme på partiet.» Det er Senterpartiet enige med Friele i, men også Frieles velgere fortjener å vite hva de får ved å stemme Høyre.