— Men det kommer ikke på tale for oss å gå inn i noe byråd bare for posisjonenes del. For oss teller politikken mest, sier Miljeteig til BT.

Partiet er dessuten imot byregjering og vil jobbe for å gå tilbake til formannsmodellen som styringsform for Bergen.

Men ordførerkandidat har SVs førstekandidat til kommunevalget, bestemt seg for at hun vil kalle seg.

— Blir valgresultatet lik dagens oppslutning på meningsmålingene, vil det være en femdel av byens befolkning som har stemt på oss. Det krever at vi tar ansvar, sier Miljeteig som ser med skrekkblandet fryd på SVs utsikter til å bli en av tungvekterne i bypolitikken.

— Vi kan ikke være så pripne og jomfrunalske i vår rettroenhet at vi sier nei takk til innflytelse dersom noen inviterer oss med på laget, sier Miljeteig til BT.

Budskapet har selvsagt adresse til Arbeiderpartiet. Miljeteig har aldri lagt skjul på at drømmen er å presse Anne Grethe Strøm-Erichsen og hennes partifeller til å legge kursen mer til venstre.

Bergen SV lokker velgerne med et program med tittelen «Tid for rettferdighet» foran høstens valg. Foruten å kjempe mot privatisering og konkurranseutsetting, er det også en høyt prioritert oppgave å gjøre Bergen sentrum bilfritt.

Likevel er partiet imot å bygge Skansetunnelen.

— Det er meningsløst å bruke 700 millioner kroner på en ny biltunnel nå, sier parti- og bystyreveteran Åge Christian Jacobsen.

— I stedet må vi satse på å bygge ut bybane og annen kollektivtrafikk, sier han.