Mannen og kvinnen, begge 38 år gamle, ble meldt savnet lørdag etter at de gikk seg vill i det dårlige været ved fjellet Lønahorgi nord for Voss. De ble funnet av redningsmannskaper i 10.00-tiden mandag.

— Vi følte oss aldri i livsfare. Men det er klart at dette fort kunne gått galt. Tøyet og soveposene ble våte, og umulig å få tørt igjen. Det ble ganske kaldt etterhvert, sier kvinnen til BTs nettutgave.

De to skiløperne fikk varslet politiet ved hjelp av mobiltelefonen, og holdt kontakten med redningsmannskapene frem til de ble funnet.

— Vi er klar over at man ikke skal stole på mobiltelefonen til fjells, men i denne situasjonen var den en god hjelp, sier kvinnen.

Turen startet lørdag klokken 10.00 fra Bavallen. Mannen og kvinnen gikk innover fjellet, men valgte å snu etter en stund da været ble dårligere. De fant imidlertid ikke veien tilbake til Bavallen, og klarte ved hjelp av skiene og en kniv å grave en snøhule. Skistavene og noen bossekker fungerte som inngang.

Fire scooterpatruljer lette mandag morgen etter de to 38-åringene. Scooterpatruljene dro ut ved 6.30-tiden, og paret ble funnet ved 10.00-tiden. Deretter ble de fraktet ned til Bavallen, opplyser Voss lensmannskontor. Begge er i god form.

— Nå skal vi få oss en dusj og så drar vi hjem, sier de to.