E-postene var sentrale da advokat Marius Reikerås holdt sitt innledningsforedrag i arbeidsrettssaken mellom Storm Weather Center og Anita Pryme og Dyveke Henschien i Bergen tingrett i dag.

Reikerås tegnet et lite flatterende bilde av hvordan de Storm-ansatte ble behandlet.

Følte seg mobbet

Værpresentatør Benedikte Rasmussen skrev ifølge advokaten en e-post til administrerende direktør i Storm, Mette Krohn Hansen. Her ga Rasmussen uttrykk for at hun følte seg mobbet på arbeidsplassen, fordi hun nektet å ta side i den betente arbeidskonflikten.

Reikerås viste videre til værmelderkollega Eli Kari Gjengedal, som i en e-post til Storm-gründer Siri Kalvig tar opp den knallharde konkurransen om å få beholde jobbene i tv-kanalen på Nøstet.

Etter det Bergens Tidende forstår, føler Henschien og Pryme at syv værdamer i Storm i fjor sommer ble satt opp mot hverandre i en slags intern konkurranse, siden staben skulle slankes. Prinsippet minner en smule om den form for utstemming TV 2 driver med i «Farmen» og andre reality-serier.

Ifølge Gjengedal førte dette til «fortvilende» sommer, men en enorm usikkerhet og svært usunn konkurranse.

Forlik strandet

Etter det Bergens Tidende forstår, ble det helt frem til i går kveld forsøkt å få i stand forlik mellom partene.

Etter at Pryme og Henschien hadde gått på såkalte midlertidige kontrakter i henholdsvis seks og drøyt fire år, fikk de i august i fjor beskjed om at Storm Weather Center ikke ønsket å fornye sine kontrakter med de to værdamene.

Da de gjorde det klart at de ville kjøre erstatningssak, tilbød Storm begge fast jobb. I dette jobbtilbudet sto det imidlertid ingenting om oppgavene de to skulle ha eller hvilken lønn de skulle få.

De to avviste et jobbtilbud som var uten lønn og innhold, og har holdt fast ved kravet om kompensasjon for å ha jobbet på kontrakter de mener er ulovlige.

Og arbeidsmiljøloven sier at midlertidige kontrakter bare er lovlig ved vikariater eller når; «arbeidets karakter tilsier det, og arbeidet atskiller seg fra det som ordinært utføres i bedriften.»

TV 2, som eier brorparten av Storm Weather Center, har tidligere gitt inntrykk av at dette dreier seg om to værdamer som furter for at de ikke får være på skjermen lenger.

Etter det Bergens Tidende forstår, er de to tidligere værdamene sjokkert over den prosessen de mener seg utsatt for fra sin tidligere arbeidsgiver.

SKREV E-POST: I en e-post til Storm-gründer Siri Kalvig tar Eli Kari Gjenedal opp den knallharde konkurransen om å få beholde jobbene i tv-kanalen på Nøstet.