Tidligere demonstrerte han denne unnfallenheten ganske tydelig i konflikten i Midtøsten hvor han hele tiden har inntatt et svært så forsiktig standpunkt av redsel for å tråkke USA — staten Israels mektige allierte og beskytter - på tærne.

Samme feighet viser han nå i sin vurdering av skandalevalget i Zimbabwe. Norske valgobservatører har lagt frem en meget kritisk rapport som slakter valget grunnet omfattende valgfusk, politisk vold og press, samtidig som den britiske utenriksministeren Jack Straw sier Robert Mugabe har «stjålet» valget. Hva er så vår utenriksministers kommentar til valget?

Jo, ifølge NTB at «det ser ut som at valgets gjennomføring ikke er spesielt bra», og at «det er mange hensyn som ikke var spesielt godt oppfylt».

Ikke spesielt bra! Ikke spesielt godt oppfylt! Hva er dette for et ynkelig «understatement» fra vår utenriksminister når alt tyder på at valget har vært fusk og fanteri fra ende til annen, iscenesatt av landets korrupte diktator Robert Mugabe som øyensynlig ikke skyr noe middel for å beholde makten:

Dersom Petersen tror han viser respekt med sin overforsiktige holdning og sine superdiplomatiske uttalelser, tror jeg han tar skammelig feil. Nok en gang har han ganske så tydelig demonstrert for alle sin pinlige feighet og unnfallenhet i politiske spørsmål.

Ronald Rørvik, Loddefjord