I stedet for talerstolen i Folkets Hus i Bergen, valgte han Fredriks Skalvlans talkshow «Først og sist».

Hanssen, som er en av de største favorittene til å bli ny nestleder i Arbeiderpartiet, skulle kastet glans over dag én av Arbeiderpartiet i Bergens to dager lange årsmøte. Men han meldte avbud for å være med i det populære TV-programmet.

Ikke alle partifellene syntes dette var særlig lurt.. De hadde sett frem til at den poplære trønderen skulle sette litt mot i en partiforsamling som føler seg nede for telling.

Dårlig forbilde

Flertallet prøvde å glatte over. Men det var likevel mange som ikke kunne dy seg for å gi uttrykk for skuffelsen seg i mellom i pausen etter at det ble kjent at Hanssen hadde utsatt turen til Bergen.

Odd Rambøl la ikke skjul på hva han mener:

— Det er ikke rart grasrota svikter, når ikke engang våre fremste tillitsvalgte gidder å møte opp som avtalt.

— Det føles ganske nytteløst å debattere hvordan vi skal skape liv i partiorganisasjonen, når fem minutter på TV blir viktigere enn et møte i landets neststørste partilag, sier partiveteranen til Bergens Tidende.

Spurte på forhånd

Partisekretær Roald Kvamme prøvde imidlerid å dekke over. Han sier at Hansen ringte og spurte om at det var greitt at han kom seinere enn avtalt til Bergen.

— På mange måter kan det være greitt at vi bruker formiddagen til den politiske debatten, fremfor seine kveldstimer. Derfor sa vi ja, sier Kvamme sier BT.

Dermed ble første del av møtet en ganske tam forestilling.

Det ble imidlertid reist forslag om at valget skulle fremskyndes til i går kveld. Dette avviste årssmøtet.

I dag blir det trolig mer fart over årsmøtet: Først politisk kveik ved Hanssen, og avslutning med spennende ledervalg.