ARNE EINAR BRUN arne.brun@bt.no

Det er meldt vår i Bergen og Hordaland. I hvert fall denne helgen, og noen dager inn i neste uke. Meteorologene har talt, og de snakker om en gradestokk som nærmest stiger opp mot sommerlige tilstander.

— Det vil bli lettskyet og en 12-13 grader i dag, men i morgen vil temperaturen stige til ca. 15 grader og det vil bli skyfritt, sier meteorolog Anna Røystad ved Vervarslinga på Vestlandet. Om natten vil det henholdsvis bli åtte og ni-ti grader.

— Grunnen til dette finværet er et dominerende høytrykk i Nordsjøen. Det vil være for det meste pent vær frem til torsdag i neste uke, sier meteorolog Røystad videre.

I går var det fremdeles litt kaldt i Bergen. Men solen skinte for det meste, og bergenserne torde å bevege seg utenfor stueveggene.

Utenfor Kjøttbasaren sitter Michael Sarin, turist, fra Glasgow i Skottland. Han sitter og leser tung faglitteratur i frisk bris og solskinn.

— Det er litt kaldt, men solen varmer, sier Michael Sarin, som til vanlig jobber som foreleser ved universitetet i Glasgow. Når helgen er over, reiser Michael Sarin hjem igjen til Glasgow, vel uvitende om at dette været er langt fra normalen.