Søndag for to uker siden, ble Elin Flataker (31) funnet livstruende skadd i et skogholt ved Bryggja i Vågsøy. Hun ble fraktet til sykehus, men livet hennes sto ikke til å redde.

Politiet har siktet avdødes 36 år gamle samboer for legemsbeskadigelse med døden til følge, og mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet for to uker siden. Han hevder samboeren falt og slo seg, og har fra første stund nektet enhver straffskyld.

Torsdag ble mannen avhørt på nytt, men ifølge politiadvokat Asbjørn Onarheim kom det ikke frem noe som kunne sette saken i et nytt lys.

— Siktede fastholder sin forklaring om at avdøde falt i nærheten av bussholdeplassen etter at bussen hadde kjørt, sier Onarheim.

Det er stikk i strid med politiets teori, om at 36-åringen banket samboeren sin i et busskur og gjemte henne i et skogholt før han forlot henne. Rettsmedisinerne har gjort funn under obduksjonen som styrker denne teorien.

Politiet har likevel ikke funnet grunnlag for å sikte 36-åringen for drap.

— Det er ikke aktuelt å endre siktelsen slik saken står nå. Når saken er ferdig etterforsket, vil vi gå grundig gjennom saken for å se om det da er grunnlag for å legge noe til siktelsen, sier Onarheim.

Mandag vil politiet be Nordfjord tingrett om å få holde 36-åringen fengslet i to nye uker.

— Årsaken er at vi mener det er fare for at mannen skal kunne påvirke vitner. Det gjenstår fortsatt en del avhør, sier politiadvokat Onarheim.

Det er foreløpig uvisst om 36-åringen vil godta forlenget fengsling eller om han vil begjære seg løslatt.

— Det vet vi først mandag, er alt mannens forsvarer, advokat Anders Folkman, vil si.