I morges var det åtte plussgrader på Ulriken og to minus grader i Bergen sentrum. Og vi som trodde det var kaldt på fjellet.

— Et varmt luftlag ligger store deler av det sørlige Skandinavia. I hele luftlaget som ligger fra 500 meter til 1500 meter er det varmegrader. Nede i dalene er det kaldt på grunn av klarvær og stor utstråling, forklarer meteorologen Fredrik Villanger ved Storm Weather Center til bt.no, så lett som bare det.

— Og så da?

— Lite vind gjør at kaldluften i dalene ikke skiftes ut. Så snart solen varmer opp luften vil vi få plussgrader i Bergensdalen, men i enkelte undersolte daler vil det fortsatt bli minusgrader, forklarer meteorologen.

Pent vær i helgen

— Og været dagene fremover?

— Høytrykket som ligger over Vestlandet vil bevege seg østover i løpet av morgendagen. I morgen vil det bli tilskyende, men det ser ut som om det blir oppholdsvær på Vestlandet. Jeg holder en knapp på at det fint vær i helgen, jeg, sier meteorolog Villanger bt.no.

Den siste værmeldingen

Dette er den siste nye værmeldingen fra Storm i formiddag:

Det flotte vinterværet over Sør-Norge vil fortsett de fleste steder over helgen. En del skyer ventes å komme inn mot kysten i sør og i områdene nord for Stad, men det blir ingen nedbør av betydning og i resten av Sør-Norge for øvrig mye fint vær og en del sol.

I fjellet ventes det mildt vær og lite vind, sammen med mye sol blir det rene påskestemningen i høyereliggende strøk. Søndag ventes det mye pent vær også over nordlige deler av Vestlandet og i Trøndelag.

Fra litt ut i neste uke vil nedbøren true Vestlandet og på Sørlandet mens det på Østlandet, i nordlige fjelltrakter, indre strøk på Vestlandet og i Trøndelag blir varierende skydekke, lange perioder med sol og lite nedbør. De fleste steder stigende temperatur.

KALDT NEDE, VARMT OPPE: Det var kaldt i Bergen i morgentimene i dag, men på fjellet var det varmt. Det meldes også om stor luftforurensning i Bergen sentrum i morges. FOTO: bt.no/webkamera