Så etter å ha tilbakelagt alle hindringer viser det seg at vi ikke kommer inn. Bergens brannsjef har laget nye forskrifter som sier at en ikke får gå inn i tårnet uten guide og det er en time til guiden kommer, han må ta en runde i Håkonshallen først. Det var dessuten mulig at guidingen kom til å foregå på engelsk.

Forståelig nok ville ikke barna vente en time på guiden og ikke var de videre bevandret i engelsk så dermed forsvant det lille snev av interesse jeg hadde greid å skape i dem, og forsøket på å gi de en smakebit av Norges historie måtte utgå.

Jeg var ikke alene, flere familier måtte snu i døra til Rosenkranztårnet, noe jeg synes er trist. Ikke minst må det være leit for det stakkars mennesket som skal selge billetter til et tårn som er så vanskelig å få besøkt. For det var hun som fikk gjennomgå for brannsjefens hysterisk tåpelige brannforskrift.

Håper det er noen som ide— og initiativrike sjeler i Bergen by som kan få stoppet denne altfor nidkjære byråkraten som gjør det så vanskelig for oss å få tilgang til vår kulturarv.

TOM JENSSEN KVALØYSLETTA