Alle de store charteroperatørene har tilbud om utflukter til noen av de unike severdighetene i dette verdens eldste kulturland.

Kairo kommer du nesten ikke utenom. Av de 55 million innbyggerne som befolker Egypt bor ca. 15 millioner i Kairo som er en sydende og bodlende menneskegryte som alltid ligger på randen av kokepunktet. Dette oppleves sterkest i de islamske bydelene, med smale gater og et fantastisk virvar av mennesker og alskens kjøretøyer.

Du bør unne deg en tur i Khan-el-Khalili, som sies å være verdens nest største basarområde, og det egyptiske museet som er en opplevelse.

Rett utenfor Kairo finner du Giza— og Sakkarapyramidene, så høye og mystiske at du garantert blir imponert når du står foran dem. Sfinxen og Citadellet hører også med til de obligatoriske severdighetene alle besøker når de er i Kairo.

De gamle egyptere tilba solkongen Ra og tilba ham blant annet i de fantastiske templene i Kongenes dal i Luxor . De ligger på Nilens østre bredd, i livets land der solen stiger opp. Hvis du vil besøke de døde må du la fergekaren ta deg over til dødsriket på Nilens vestre bredd, der solen går ned.

Noen kombinerer badelivet ved Rødehavet med cruise på Nilen. Det finnes en rekke gode cruisebåter som tar deg opp og ned denne enorme vannveien som fra tidenes morgen har skapt liv i dette ørkenlandet. Når du stille cruiser oppover Nilen glir egypternes hverdag forbi inne på bredden. For mange er et cruise på Nilen høydepunktet på Egyptreisen. Noen av båtene går helt opp til Aswan og den enorme demningen der.

Rødehavet sies å være et av verdens beste dykke- og snorkleområder, med koraller og fisker i alle størrelser, former og farger. Når du først befinner deg ved Rødehavet bør du benytte sjansen til oppleve den fantastiske verden som befinner seg under havoverflaten. Opplevelsen behøver ikke koste mer enn 250 kroner, og da er utstyret inkludert.

Sinai har du sjansen til å vandre i fotefarene til Moses, men det blir i lengste laget å traske helt inn til munkene i det gresk-ortodokse St. Katarinaklosteret. Hvis du vil oppleve en av de mest spektakulære soloppgangene i hele verden bør du ta natten til hjelp og klatre opp på Sinaifjellet som stiger til værs bak klosteret.