— Dette er absolutt et bra tiltak. Det er mange arrangementer her, men det er spesielt hyggelig nå i julen. Bra musikk og god mat, sier Frank Aasheim (71), som har vært på julefest på Indremisjonshjemmet i Hollendergaten hvert år de siste åtte – ni årene.

Aasheim bor på Indremisjonshjemmet, og gårsdagens julefest var åpen både for de 22 beboerne og for de mange av byens rusmisbrukere som ikke har noe hjem.

— Mange av de som kommer hit er hjemløse, og har et rusproblem. Vi slipper inn alle, uavhengig av om de er ruset eller ikke. Men det er strengt forbudt å nyte rusmidler her inne, og vi har vakter som passer på så det ikke blir bråk, sier leder Tone Synnestvedt Groven i Åpen Dør. Åpen Dør er et frivillig team som støttes av Den frie evangeliske forsamling.

På den alkoholfrie julefesten er det pinnekjøtt, kaker og gaver sponset av næringslivet. Det er andakt og musikk, og alle som har behov for det får samtaler med de frivillige hjelperne fra forskjellige menigheter.

— Vi har hengt opp lapper, og ellers er det jungeltelegrafen som sørger for at folk får vite om julefesten. Mange av de som er her i kveld kommer innom på de faste kveldene vi har for rusmisbrukere en gang i måneden. Vi regner med at 50 - 60 rusmisbrukere kommer innom i løpet av kvelden. Den årvisse julefesten er et populært tiltak blant klientene, sier Synnestvedt Groven.

ELSKER PINNEKJØTT: Frank Aasheim (71) har vært på julefester på Indremisjonshjemmet de siste åtte - ni årene. - Jeg elsker pinnekjøtt, sier Aasheim, og takker Grethe Johannesen fra Åpen Dør varmt når hun serverer ham rykende varmt pinnekjøtt.
FOTO: ODDLEIV APNESETH