VI ER HAVNET I DEBATT med informasjonssjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund (HEF). Bakgrunnen er en heftig uenighet blant en del homofile, som er meget misfornøyd med at generalsekretær i HEF, Lars Gule, har hevdet trossamfunnenes rett til ikke å ansette homofile ledere, eller for den saks skyld — i den katolske verden - gifte, heterofile prester.

Bergens Tidende har gitt full støtte til Lars Gule og HEF i denne saken. Vi er rykende uenig med mange av disse trossamfunnene, men vi vil strekke oss langt for å forsvare deres rett til å praktisere sin tro.

Men i vår iver etter å snakke våre motstandere her til rette har vi kommet i skade for å gjøre Levi Fragell, president i Det humanistiske verdensforbund, urett. Hans innlegg i Aftenposten 17. august i år må leses som et forsvar for Lars Gules linje, og dermed er han også på linje med Bergens Tidende.

Vi takker Jens Brun-Pedersen for at han ga oss anledning til å oppklare misforståelsen. I denne saken har både Lars Gule og Levi Fragell inntatt et modig standpunkt.